2 koppels blijven getrouwd op het einde van het experiment

ByLisa Paulussen

4 april 2017

Twee koppels blijven getrouwd, twee besloten in alle vriendschap de amoureuze wegen te scheiden. Dat is de eindbalans van het tweede seizoen van Blind Getrouwd. Vijf weken nadat ze mekaar voor het eerst ontmoetten, besloten zowel Evelien & Nicolas, Veerle & Nick als Sally & Mathias getrouwd te blijven. En ondertussen – drie maanden na afloop van het experiment – zijn nog steeds twee koppels man en vrouw.

EVELIEN EN NICOLAS ZIJN NOG ALTIJD DOLVERLIEFD

“Nu begint deel twee van ons leven”. De beslissing dat ze getrouwd wouden blijven, bracht heftige emoties en tranen teweeg bij zowel Evelien als Nicolas. “Vanaf het allereerste moment tot nu, heb ik nooit getwijfeld dat je voor mij de juiste bent en dat ik met jou verder wil. Je bent zo warm, zo lief, je hebt supergoed gezorgd voor mij, je accepteert mij. Dus uiteraard wil ik met jou getrouwd blijven, voor de rest van mijn leven”, richtte Nicolas zich tot zijn Evelien.

Getwijfeld hebben ze geen seconde, en ondertussen, vijf maanden na hun eerste ontmoeting, zijn ze zekerder dan ooit van mekaar. Nicolas trok ondertussen definitief in bij Evelien, waar hij zich meteen helemaal thuis voelde. “Ik hoor het mij nog zegen tegen Sybille, toen ze de eerste keer langskwam: “Ik zou graag landelijker wonen met een klein tuintje op het gelijkvloers.” En hier zit ik dan, op het gelijkvloers op den buiten in een tuintje”. “Ik zou het me hier ook niet meer alleen kunnen inbeelden. Jij bent mijn leven”, zegt Evelien. Het mag duidelijk zijn: Evelien en Nicolas zijn nog steeds dolgelukkig samen.

VEERLE EN NICK DROMEN AL VAN DE VOLGENDE STAP

Ook Veerle en Nick wisten na vijf weken zeker dat ze getrouwd wilden blijven. “Nu begint ons avontuur pas echt”, klonk het bij het koppel, dat blaakte van het vertrouwen in mekaar en in hun relatie.

Drie maanden later zijn ze nog steeds gelukkig getrouwd en dromen ze luidop van hun toekomst samen. Veerle: “Ik had nooit durven denken dat dit de uitkomst zou zijn van mijn deelname aan dit experiment. Ik word er soms nog stil van. Ik ben met mijn gat in de boter gevallen. Dat besef ik heel goed en dat zal ik ook nooit zomaar laten gaan. De volgende stap die we gaan zetten, is een nieuwe woonst zoeken om ons te settelen en dan begint al de rest. Kinderen gaan er zeker ooit wel komen.” Ook Nick is dolgelukkig: “Ik heb het gevoel dat ik de Lotto heb gewonnen. Veerle is een prachtvrouw.”

SALLY EN MATHIAS ZAGEN GENOEG BASIS OM SAMEN VERDER TE GAAN, MAAR BESLOTEN VORIGE WEEK OM TOCH TE SCHEIDEN

Dat het goed klikte tussen Mathias en Sally en dat zij perfect konden samenleven, was al lang geen geheim meer. De vraag was echter of ze genoeg voelden om getrouwd te blijven. En jawel, het koppel zei na vijf weken voor een tweede keer volmondig “ja”. Sally: “Het antwoord is duidelijk: we gaan zeker nog voort en we blijven er verder aan werken, om te zien of het effectief lukt. Maar op dit moment is er nog geen absolute zekerheid.” Mathias vulde aan: “Ik heb genoeg potentieel gezien om ons huwelijk een kans te geven en om te zien hoe dat verder gaat evolueren.”

Drie maanden na hun beslissing om getrouwd te blijven, gingen de camera’s opnieuw langs en woonde het koppel nog altijd samen. Ze waren doodeerlijk: geen van beiden was echter verliefd. “Maar er is wel vooruitgang sinds de beslissing, want anders zouden we niet meer samen zijn. We zijn nog altijd niet 100% zeker of dit zal blijven duren, maar wél dat we ervoor willen gaan en dat we het goed hebben samen. Ik kan me voorstellen dat mensen dat misschien raar vinden. Ik zou misschien hetzelfde denken, maar wij weten nu dat het niet abnormaal is dat je die verliefdheid niet meer zal hebben. We lopen gelijk met ‘normale’ koppels. Daar gaat de verliefdheid ook over. Je settelt je bij mekaar, je bent graag bij mekaar. Dat we die verliefdheid hebben overgeslagen is soms wat wennen, maar we leven niet meer als broer en zus en er is intimiteit tussen ons.” Vorige week beslisten Mathias en Sally echter samen om alsnog te scheiden en verder te gaan als vrienden.

BEN EN TINE BESLUITEN ALS GOEDE VRIENDEN UIT MEKAAR TE GAAN

“We hebben er heel lang over gepraat, heel lang over nagedacht en we zijn tot de beslissing gekomen om niet getrouwd te blijven. Het was geen gemakkelijke beslissing maar op dit moment voelt het voor ons als de juiste. Ik geloof er nog altijd in dat je mensen wetenschappelijk bij mekaar kan zetten. Tine en ik zijn op zo’n korte tijd hecht geworden, maar net dat één dingetje ontbreekt.”, zei Ben na vijf weken huwelijk. Tine vulde aan: “Op papier zijn we echt een super koppel, dus we begrijpen waarom we zijn gematcht. En we vragen ons af waarom we het nog altijd niet voelen maar het zijn denk ik zo’n kleine dingen die we toch wat missen bij mekaar. We hebben ervoor gevochten maar we zijn helaas gefaald. Ik heb er absoluut geen spijt van. We hebben keileuke dingen gedaan, mekaar leren kennen, onszelf leren kennen. Ben is een enorme begripvolle man die heel veel respect heeft voor mij en jan en alleman. En ik apprecieer het heel erg dat hij mij altijd is blijven steunen, altijd begrip had en er altijd voor bleef gaan”, klonk het bij een ontzettend emotionele Tine, die uithuilde in de armen van Ben.

Tot op de dag van vandaag is het duo goed bevriend. Ben: “Wij komen nog keigoed overeen en we zijn goede vrienden. Het is niet de ultieme uitkomst, maar het is een goede uitkomst.” Tine: “We sturen elkaar bijna dagelijks berichten. We hebben de eerste week samen ons appartement opgeruimd. We zijn nog een paar keer samen gaan eten, we hebben samen elke aflevering gezien en babbelen over vanalles en nog wat. We knuffelen nu zelfs meer dan ervoor. Nu is die druk eraf, ik wist dat.” Maar meer dan goede vrienden, is het duo momenteel niet.

OPROEP VOOR EEN EVENTUEEL DERDE SEIZOEN VAN BLIND GETROUWD

Ben je 25 of ouder, en heb je de ware nog niet gevonden? Wil jij je op basis van de wetenschap laten matchen door een team van experten? Meld je dan nu aan voor dit unieke relatie-experiment op vtm.be/blind-getrouwd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.