25.000 kerstliefhebbers maken Joe Kerstparade in Hasselt mee

ByLisa Paulussen

23 december 2017

Vandaag, vrijdag 22 december 2017, trok de magische Joe Kerstparade voor de derde editie door de straten van Hasselt. 25.000 kerstliefhebbers trokken naar de stad om het spektakel mee te maken. Ze kregen heel wat feeërieke praalwagens te zien met sfeervolle muziek, sneeuwmannen en 30 kerstelfjes die de Kerstman vergezelde.

De allereerste wagen van de Joe Kerstparade was de Joe-karaokewagen, waarop Raf Van Brussel kerstnummers zong en Sven Ornelis als MC alles in goede banen leidde. Hun Joe-collega’s, waaronder Anke Buckinx en Tess Goossens, verzamelden naast de karaokewagen de verzoeknummers van de omstaanders.

De Joe Kerstparade werd feestelijk geopend door het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx in aanwezigheid van de Hasseltse burgemeester Nadja Vananroye. De parade legde in totaal 2,2 kilometer af en reed via de Maastrichterstraat, Sint-Jozefsstraat, Guffenslaan, Koning Albertstraat, Hoogstraat, Demerstraat, Witte Nonnenstraat, Bonnefantenstraat, Badderijstraat om te eindigen op het Kolonel Dusartplein. Met nét geen 17.000 lichtjes was het een heus lichtjesspektakel.

Favoriete kerstplaat van JOE-luisteraars

Om iedereen klaar te stomen voor de magische Joe Kerstparade, draaide het Joe-ochtendduo Sven Ornelis en Anke Buckinx vandaag, vrijdag 22 december 2017, van 08.00 tot 18.00 de 100 beste kerstplaten tijdens de Kerstparade Top 100. Het Britse popduo Wham! staat net zoals vorig jaar met Last Christmas op nummer 1 en Mariah Carey houdt opnieuw de tweede plaats warm met All I Want For Christmas Is You. De Kerstparade Top 100 heeft dit jaar een nieuwe nummer 3: Jona Lewie mocht de top 3 afsluiten met Stop The Cavalry. De Joe-luisteraars konden heel de maand december stemmen voor hun favoriete kersthits.

De top 10 van de Kerstparade Top 100:

  1. Wham! – Last Christmas
  2. Mariah Carey – All I Want For Christmas Is You
  3. Jona Lewie – Stop The Cavalry
  4. Band Aid – Do They Know It’s Christmas
  5. John Lennon – Happy Xmas (War Is Over)
  6. Chris Rea – Driving Home For Christmas
  7. Michael Bublé – Christmas
  8. Slade – Merry Christmas Everybody
  9. Paul McCartney – Wonderful Christmas Time
  10. Jose Feliciano – Feliz Nevidad

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.