Douwe Bob: “Dit heeft mij gered”

Foto: Peter De Smedt

Nee, je zou niet zeggen dat ze veel met elkaar gemeen hebben, zanger David Vandyck en ’s Nederlands meest gedraaide artiest Douwe Bob. De eerste ziet er namelijk uit als de ideale schoonzoon, terwijl de andere net een heel erg ruig voorkomen heeft met veel tattoos.

En toch zijn de twee al verschillende jaren erg goed bevriend met elkaar. David heeft dan ook z’n eigen kijk op het ruige voorkomen van zijn vriend: “Denk die tattoos weg, en wij lijken juist erg op elkaar. Douwe is net als ik vrij klassiek gekleed, en wij zijn allebei melancholische zielen”, laat hij optekenen in Dag Allemaal. En bij Douwe speelt natuurlijk zijn afkomst en jeugd in de achterbuurten van Amsterdam mee. 

“Bij ons heeft iedereen tattoos”, zegt hij. “Ik ben ook haast de enige jongen uit mijn klas die niet in de gevangenis heeft gezeten, of er nog steeds zit. Maar muziek heeft mij gered. Muziek is liefde, die me het juiste pad heeft doen kiezen”, klinkt het.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.