Ook voor hem was Urbanus een inspiratiebron

Foto: Peter De Smedt

In Dag Allemaal hebben heel wat comedians een eresaluut gebracht aan Urbanus, de peetvader van de Vlaamse comedy, die onlangs heeft aangekondigd na zijn volgende show afscheid te zullen nemen van het podium.

Zo ook Jan Jaap van der Wal, die er niet aan twijfelt dat Urbanus ook in zijn geboorteland Nederland opnieuw volle zalen zal trekken: “Het is weinigen gegeven om in beide landen te scoren, maar hij kan dat”, aldus Jan Jaap. “Hij is een onvervalste jeugdheld voor mij en voor veel van mijn landgenoten.”

“Als kleine jongen imiteerde Jan Jaap Urbanus al op schoolfeestjes, nadat hij z’n shows grondig had bestudeerd. “Dankzij Urbanus kwam die komische kant in mij naar boven, hij was dus zeker een inspiratiebron. Het was ook zo verfrissend, om eens iemand op het podium te zien die niet zomaar meninkjes verkondigde maar heerlijk absurd bleef, met spitse woordgrappen”, klinkt het.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.