Francisco Schuster: “Het leven heeft mij dat ingefluisterd”

Foto: VTM

Hoewel Francisco Schuster blij is met de ouders die hem hebben opgevoed, nog niet zo heel lang geleden werd hij toch benieuwd wie zijn zorgmama was die voor hem had gezorgd als hij nog een baby was en in Haïti woonde.

Francisco ging samen met VRT op zoek naar zijn roots en vond zo zijn zorgmama terug. Zij was toen al erg ziek en behalve een blij weerzien, werd het ook een moment van afscheid nemen.

“Toen we afscheid namen, zei ze: ‘Ik ben zo blij dat ik je nog heb gezien voor ik sterf, mijn zoon.’ Een maand later was ze dood. Dat ik haar nog heb kunnen bezoeken aan haar sterf- bed, daar ben ik zo dankbaar voor. Dat het leven mij heeft ingefluisterd: ‘Francisco, jullie moeten nu naar New York vertrekken om haar nog te kunnen zien.’ Want dat was allemaal heel erg last minute”, klinkt het in De Morgen.

Hij is ook erg benieuwd naar zijn biologische mama, maar die heeft hij tot nu toe nog niet teruggevonden. Al wil hij zijn zoektocht nog niet meteen opgeven. Wie weet gebeurt het ooit nog eens in de toekomst.

“Onmogelijk is een groot woord, maar het zal in ieder geval niet gemakkelijk zijn, want er is geen informatie voorhanden. Het hele ding is: ik ben te vondeling gelegd. Iemand heeft mij op straat gevonden en mij naar het opvanghuis van mijn zorgmama gebracht. Wie die tussenpersoon was, proberen we nu te achterhalen, maar het probleem is dat er zoveel mensen zijn met dezelfde naam.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.