Willy Sommers: “Een enorm besefmoment”

ByLisa Paulussen

7 augustus 2024
Tien Om Te Zien met Willy Sommers en Anne De Baetzelier - © DPG MediaTien Om Te Zien met Willy Sommers en Anne De Baetzelier - © DPG MediaTien Om Te Zien, Willy Sommers, Anne De Baetzelier

Voor zanger en ‘Tien Om Te Zien’-presentator Willy Sommers is zijn conditie en z’n gezondheid z’n absolute topprioriteit. Zeker sinds hij in 2020 door het oog van de naald kroop. Destijds werd met spoed een stent geplaatst, nadat ontdekt werd dat Willy’s linker kroonslagader voor 99 procent was dichtgeslibd.

“Niemand verwacht zoiets ooit mee te maken”, aldus Willy in Dag Allemaal. “Het was een enorm besefmoment, ik wil dan ook alles geven om gezond te blijven en ben daarom ook zéér intensief met mijn gezondheid bezig. Zo laat ik regelmatig een bloedonderzoek doen en om het halfjaar wordt er een cardiogram genomen”, zegt de zanger en presentator.

“Twee keer per week ga ik naar de cardiale revalidatie, daar sport ik telkens anderhalf uur. Krachttraining, lopen, fietsen… Het geeft een veilig gevoel om geregeld medisch gecontroleerd te worden. Ik vind dat ook heel belangrijk, want ik wil nog lang en gezond leven. Ik wil namelijk absoluut mijn kinderen zien opgroeien”, besluit Willy.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.