Joren Dumont stelt gerust: “Ik ben niet terminaal”

ByLisa Paulussen

20 augustus 2024
Foto: VTM

Hoewel er onlangs een ongeneeslijke neurologische aandoening in de vorm van het restless legs syndrome, kortweg RLS, werd vastgesteld, voelt Joren Dumont toch de nood om iedereen die met hem meeleeft gerust te stellen.

“Zo’n diagnose is vervelend, maar niet het einde van de wereld”, vertelt hij aan Dag Allemaal. “RLS is jammer genoeg niet te genezen, het zal voor de rest van mijn leven zijn. Tja. Maar ik ben niet terminaal, hé”, benadrukt Joren. “Er zijn elke dag mensen op deze wereld die nog verschrikkelijker nieuws te horen krijgen dan dit.”

Met medicatie kan Joren de symptomen van zijn ziekte ook onderdrukken: “Maar ik probeer die medicatie te beperken. Want ik word daar slaperig van en het is niet leuk om als een halve zombie rond te lopen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.