Katrien Devos: “Een zware dobber”

ByLisa Paulussen

16 augustus 2024
Foto: VTM

Eind 1991 maakte kijkend Vlaanderen voor het eerst kennis met kotmadam Jeanne, haar pantoffelheld Jef, huisvriend Odilon en een stoet studenten die kwamen en gingen in haar Leuvense studentenhuis annex snoepwinkel.

Maar dit najaar zendt VTM het 25ste en állerlaatste seizoen van ‘De Kotmadam’ uit. Reden genoeg voor Story om samen met actrice Katrien Devos, alias ‘madam Jeanne’, terug te blikken op de hoogte- en dieptepunten uit meer dan drie decennia ‘De Kotmadam’.

“Je maakt allerlei dingen mee, vrienden die wegvallen bijvoorbeeld. Het overlijden van collega Odilon Mortier 12 jaar geleden was een heel zware dobber. Ik heb nog geregeld contact met zijn weduwe. Odilon was uniek, en onvervangbaar”, vertelt Katrien. “Maar anderzijds zie je ook zoveel opbeurende dingen. De jonge generatie trouwt, mensen die je nog als klein kindje hebt gekend, krijgen zelf een baby. Dat is de evolutie van het leven, met alle mooie en donkere momenten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.