Zita Wauters pareert kritiek

ByLisa Paulussen

23 augustus 2024
Foto: VTM

De kritiek dat ze als ‘dochter van’ makkelijker een job bij de tv kan krijgen dan anderen zal wellicht haar hele carrière lang aanwezig blijven. Daarvan is ‘Zomerhit’-gezicht Zita Wauters zich bewust.

“Maar ik probeer te tonen dat ik het zélf doe, op eigen kracht”, laat ze optekenen door Dag Allemaal. “Sommige mensen appreciëren dat, andere niet. Dat is part of the job, je moet tegen kritiek kunnen”, zegt Zita, die op haar sociale media ook al af te rekenen kreeg met body shaming.

“Jammer genoeg moet ik dat erbij nemen”, zegt ze. “Maar ik zal er altijd voor blijven strijden dat zoiets niet oké is. Het benoemen en niet aanvaarden is stap één. En voor de rest… Je kan niet voor iedereen goed doen. Och, ik probeer me er niet te veel van aan te trekken”, besluit ze schouderophalend.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.