Goedele Liekens schrok zich rot 

ByLisa Paulussen

2 september 2024
Love Island Lockdown met Goedele Liekens - © SBS BelgiumLove Island Lockdown met Goedele Liekens - © SBS BelgiumLove Island Lockdown met Goedele Liekens - © SBS Belgium

Al in 1998 werd voormalig Miss België en toenmalig VTM-gezicht Goedele Liekens, net als vele BV’s nog na haar, het slachtoffer van een belager. Dat lezen we in een artikel van het weekblad Dag Allemaal. 

Ze werd destijds belaagd met steeds agressiever wordende sms’en en telefoontjes van een man die ze had ontmoet op een receptie. Goedele raakte helemaal in paniek toen ze een brief kreeg met: ‘Gelieve dat mooie blauwe kleedje dat dinsdag aan je wasdraad hing niet meer op tv te dragen’. De presentatrice liet daarop haar tuin omheinen, maar ook dat deed de man niet stoppen.

Tijdens haar talkshow richtte Goedele zich ten einde raad tot de camera en sprak ze haar stalker rechtstreeks toe: “Ik weet dat u zit te kijken. Wilt u me vanaf nu met rust laten?”, zei ze destijds met trillende stem. De uitzending kreeg zoveel media-aandacht dat de man zich eindelijk gedeisd hield.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.