Dit wist James Cooke niet

ByLisa Paulussen

11 september 2024
James Cooke - © SBS BelgiumJames Cooke - © SBS BelgiumJames Cooke - © SBS Belgium

Wat als ze niet in de showbizz beland waren? Dan was Jani Kazaltzis misschien kok, modeontwerper of meubelmaker geworden en had James Cooke wellicht gekozen voor een roeping als maatschappelijk werker.

Hoe dan ook, die vraag is iets waar ze vaak over fantaseren. En omdat de twee vrienden al een tijd op zoek waren naar een geschikt format om éindelijk samen een tv-programma te maken, kwamen ze bijna vanzelf uit bij een concept als ‘Jani & James Doen Het Zelf’, hun nieuwe programma op Play4. Een programma waaruit ze ook zelf veel hebben bijgeleerd, zo blijkt.

“Neem nu de kringloopwinkel waar Jani en ik zijn gaan werken”, vertelt James in Dag Allemaal. “Als je je kar vult voor 100 euro, wat gebeurt er met dat geld? Ik wist dat ook niet. Daar zit een hele organisatie achter. Mensen die geen kans krijgen in het gewone arbeidscircuit, krijgen daarmee een opleiding of taalbad, tot ze na een jaar of twee klaar zijn voor de grote wereld”, legt hij uit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.