Laatste wens Ivo Pauwels niet vervuld

ByLisa Paulussen

17 september 2024
Foto: VTM

Op 8 september jongstleden was het precies een jaar geleden dat Vlaanderen afscheid moest nemen van acteur Ivo Pauwels, alias ‘Nonkel Jef’ uit de gelijknamige iconische VTM-reeks. Hij overleed na een zware spoedoperatie op 85-jarige leeftijd.

Met een groots en warm eerbetoon werd vorig jaar in de Antwerpse theaterzaal Elckerlyc afscheid van Ivo genomen, maar zijn laatste wens kon intussen nog steeds niet vervuld worden. Dat vertelt zijn weduwe, zangeres Diana More, aan Dag Allemaal. Door een felle familievete met Ivo’s dochter heeft ze haar man immers nog altijd niet naar z’n laatste rustplaats kunnen brengen.

En dus staat zijn urne nog steeds bij de begrafenisondernemer: “Ivo wilde zo graag uitgestrooid worden in de Schelde”, vertelt ze. “Ik wilde in intieme kring een ceremonie houden, Ivo had me dat zo gevraagd. Dan is zijn wens vervuld en kan ik dat stuk afsluiten. Maar de procedure zit muurvast, ik vrees dat het nog een hele tijd zal duren tot hij effectief uitgestrooid zal geraken”, zucht Diana.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.