Leah Thys is hartsvriendin oneindig dankbaar

ByLisa Paulussen

18 september 2024
Leah Thys in Thuis - © VRT, 2018Leah Thys in Thuis - © VRT, 2018Leah Thys in Thuis - © VRT, 2018

In mei 2021 overleed Jos, de geliefde man van ‘Thuis’-actrice Leah Thys aan de gevolgen van een coronabesmetting. Ze waren toen net geen 50 jaar samen. Voor de organisatie en invulling van zijn begrafenis kon ze destijds gelukkig rekenen op enkele goede vrienden, waaronder haar collega-actrice Ann De Winne.

“Samen met Ann en enkele bevriende koppels ging ik vaak op vakantie naar Frankrijk”, vertelt Leah in Primo. “En in de abdij van Le Thoronet, waar de akoestiek fantastisch is, begon zij eens spontaan ‘Ave Maria’ te zingen. Toen Jos dat filmpje zag, was hij diep onder de indruk. Dat lied, dat een speciale betekenis voor hem had, kón dus niet ontbreken op zijn begrafenis.

“En, hoe prachtig Ann uiteindelijk op de begrafenis van mijn man a capella die ‘Ave Maria’ gezongen heeft… er zijn geen woorden voor om haar daarvoor te bedanken”, besluit Leah

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.