Rob Vanoudenhoven is wereldberoemd

ByLisa Paulussen

19 september 2024
Rob Vanoudenhoven in Stukken van mensen - © SBS BelgiumRob Vanoudenhoven in Stukken van mensen - © SBS BelgiumRob Vanoudenhoven in Stukken van mensen - © SBS Belgium

Eind jaren 90 gaf Mark Uytterhoeven als grote roerganger van het legendarische ‘Alles kan beter’ Rob Vanoudenhoven zijn eerste kans op het scherm. En niet veel later al deed de publieksopwarmer zijn eigen ding met kijkcijferkanonnen als ‘De XII werken van Vanoudenhoven’, ‘Via Vanoudenhoven’ en ‘Het Rob-rapport.

Programma’s die hem in eigen land de nodige roem en bijhorende aandacht opleverden: “Soms is dat inderdaad weleens erg geweest, maar ik moet dat nu toch wat relativeren”, klinkt het in Primo. “We zijn máár Vlaanderen. Ik ben geen wereldster. Het is niet dat ik twintig Hollywoodfilms gemaakt heb.” Al wist hij zijn vriendin Angela, een Amerikaanse, toch eens te verbazen op dat vlak.

“Angela heeft mijn glorieperiode uiteraard niet meegemaakt. Af en toe hoorde ze weleens iemand zeggen hoe ongelofelijk ‘De XII werken’ destijds wel waren. Waarop ik haar dan meestal zei dat ze zich daar ook niet te veel bij moet voorstellen”, zegt Rob. “Tot we een vakantie doorbrachten op de Seychellen en ik op een avond ineens iemand keihard hoor roepen ‘Hey Rob! Da’s Rob Vanoudenhoven daar!’ Toen keek Angela me toch aan met een blik vol ongeloof: ‘Amai, jij bent echt wel beroemd’”, lacht hij.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.