Aster Nzeyimana: “We gaan niet labelen”

ByLisa Paulussen

29 september 2024
Copyright: VTM

Toen Aster Nzeyimana en Lize Feryn het idee kregen voor hun eigen kledingcollectie dan vonden ze één ding erg belangrijk. Het woord ‘genderless’ mocht van hen nergens in de media opduiken.

“Het is geen uniseks merk, waarbij iedereen gewoon alles moet kunnen dragen. We gaan alleen niet labelen wat voor mannen of voor vrouwen zou moeten zijn”, zegt Aster in De Morgen.

Melange is een merk waarbij zowel mannen als vrouwen de kledingstukken kunnen dragen, zonder dat iets een label krijgt.

“Ons klassieke kostuum – een broek met wijde pijpen en een kort vestje met epauletten – is gekocht door een jong gastje, een vrouw van in de 60, een bankier, en zelfs door een bruid en bruidegom. We hoopten dat het zoveel verschillende mensen zou aanspreken, maar dat het echt zo zou zijn, hadden we nooit verwacht. Het is cool dat al die mensen zichzelf in dat ene silhouet herkennen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.