Mathieu Terryn: “Ik heb toen al geweten dat ik ontspoord was”

Foto: VTM

Het gebeurt niet vaak dat Mathieu Terryn zich van zijn kwetsbaarste kant laat zien, maar in augustus tijdens de 4 concerten van Bazart in het OLT Rivierenhof in Deurne, kregen de fans een andere Mathieu te zien.

Daar zong hij het nummer ‘Over De Rand’ en zong hij zinnen als ‘Ik had geen oog meer voor waarde’, ‘oprecht gevoel verwaterd’ en ‘ben door ego overspoeld’.

“Ik heb dat nummer geschreven op een strand in Mexico, niet zo lang voor alles in februari zou ontploffen. Onbewust moet ik toen al hebben geweten dat ik ontspoord was. Ik had nergens nog plezier in, en ook al deed ik m’n droomjob: ik voelde het niet meer. En had ik toen niet gedaan wat ik de afgelopen acht maanden heb gedaan — stoppen met drank, met andere middelen, therapie volgen — dan weet ik niet of ik hier nog had gezeten”, zegt hij eerlijk in Het Laatste Nieuws.

De zanger schaamt zich over hoe hij heeft geleefd de afgelopen maanden. Maar die schaamte had hij ook nodig om zijn nieuwe pad te gaan bewandelen.

“De mensen die me in OLT hebben gezien, zeiden achteraf: ‘Er is iets anders aan je.’ ‘Ge staat anders op het podium.’ En zo is het ook. Ik voel me meer grounded. Vroeger voelde ik mezelf soms de acteur die de serieuze zanger speelde. Terwijl nu? Het mag allemaal wat gewoner. Organischer. Authentieker. Er is niks meer in stand te houden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.