Oud verdriet komt bovendrijven bij Kat Kerkhofs

ByLisa Paulussen

11 oktober 2024
Foto: VTM

Zonder enige zeilervaring een tocht van ruim 5.000 km afleggen van Lanzarote naar Martinique. Kat Kerkhofs is één van de BV’s die het deed tijdens haar deelname aan het derde seizoen van het Play 4-programma ‘Over De Oceaan’.

Het was een heus avontuur, waarbij het vaak letterlijk alle hens aan dek was en dat voor het nodige slaaptekort en de daarbij horende vermoeidheid zorgde, maar toch waren er ook rustige momenten. Momenten waarop er dan veel tijd was om na te denken over de dingen des levens.

“Ik heb heel hard weer aan mijn papa gedacht, die ik op mijn zestiende ben verloren”, vertelt Kat aan Dag Allemaal. “Na twintig jaar dacht ik dat ik zijn dood al lang had verwerkt. Maar ineens zat ik niet meer in de rush van het dagelijkse leven en werd het verlies weer heel tastbaar”, legt ze uit.

“Het was ergens fijn om dat gemis nog eens te voelen, maar ook wel raar dat het nog altijd een oud stukje zeer is”, vervolgt Kat. “Ik heb daar terug thuis met Dries nog veel over gepraat, het heeft iets in gang gestoken.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.