James Cooke verrast grote liefde Dorian

ByLisa Paulussen

13 oktober 2024
Foto: Peter De Smedt

Cadeau van James

Sinds zo’n vier jaar verzamelt Dorian Liveyns, de echtgenoot van tv-maker James Cooke, originele replica’s van voorwerpen uit de beroemde ‘Lord of the Rings’-filmtrilogie.

“Mijn eerste ‘Lord of the Rings’-replica kreeg ik van James”, zegt Dorian aan Dag Allemaal. “We zagen de witte staf van tovenaar Gandalf in een etalage in Antwerpen. James zag de glinstering in mijn ogen, maar ik zei: ‘Schat, ik begin er niet aan, ik ken mezelf’”, herinnert hij zich.

“Een paar dagen later stond James thuis te blinken met die staf en een week later heb ik m’n eerste zwaard gekocht. Het zijn er nu al dertien! Maar mijn collectie is nog niet compleet, al wil ik er geen fortuin aan uitgeven”, vertelt Dorian. “Zo’n exemplaar kost gemiddeld 250 euro. Ik zoek dus stukken die hun waarde behouden of in waarde zullen stijgen”, legt hij uit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.