Zo komt Rik Verheye tot rust

ByLisa Paulussen

9 oktober 2024
Documentaire realityreeks waarin Eric Goens een bekende gast zijn of haar ziel laat blootleggen in een huis aan de rand van het bos, afgesloten van hun gewone leefwereld. - Deze week ontvangt Eric Goens acteur Rik Verheye. "Ik heb er veel zin in." Callboy en bij tijd losgeslagen projectiel Rik Verheye belooft om zich te gedragen tijdens zijn aanwezigheid in 'Het huis'. Kan hij die belofte houden? Eric aanhoort de wildste verhalen en ziet hilarische taferelen in 'Het huis', zoals Rik die in zijn clownspak door de tuin raast. Maar het volgende moment schuift hij aan voor een diepzinnig gesprek over zijn vader: over het feit dat die veel te vroeg is gestorven, over het opgroeien zonder vader. In 'Het huis' krijgt Rik trouwens voor het eerst de amateurbeelden te zien van de laatste toneelvoorstelling van zijn vader. Een ontroerend mooi moment.

Het enige waar tv-maker Rik Verheye weleens mee struggelt op mentaal vlak, is hoe structuur te krijgen in de chaos in zijn hoofd. Dat vertelt hij desgevraagd in een interview met het weekblad Flair.

“Ik kan chaotisch zijn, maar dat drijft me ook. Dat is m’n benzine”, zegt Rik. “Maar ik moet baas blijven van mijn eigen agenda en regelmatig rust proberen te vinden. En dat is niet altijd makkelijk.” Al heeft hij daar wel al een hulpmiddeltje voor gevonden, zo blijkt.

“Wat me helpt om tot rust te komen is lijstjes maken. Als je een goed overzicht hebt van wat je die dag moet doen en je project per project kan afvinken, krijg je per vinkje dat je zet meer rust in je hoofd”, meent Rik. “En probeer ook te aanvaarden dat je niet altijd alles op dezelfde dag afkrijgt. Je bent voor vele dingen afhankelijk van anderen, waardoor er soms werk moet blijven liggen tot de volgende dag.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.