Herinneringen aan Felice

ByLisa Paulussen

16 oktober 2024
Foto: VRT

Het typetje Felice Damiano – een kapper met een Italiaans accent uit Eisden-Maasmechelen – dat presentator Dré Steemans creëerde en waarmee hij het scherm veroverde, was geliefd door velen, maar door sommigen ook wel verguisd. Felice was namelijk niet op zijn mond gevallen. En in zijn praatprogramma ‘Incredibile’ durfde hij scherp uit de hoek te komen, aldus Primo.

Tien jaar lang presenteerde hij ook samen met Herwig Van Hove het kookprogramma ‘1000 seconden’ op het toenmalige TV1. Maar zijn populairste show was ongetwijfeld het muziekprogramma ‘Het Swingpaleis’, waarmee hij in de tv-studio én de Vlaamse huiskamers voor ambiance zorgde. En ook dat tien jaar lang.

Maar aan al dat succes kwam abrupt een einde. Op vrijdag 9 oktober 2009. Amper acht dagen na zijn 55ste verjaardag, werd Dré totaal onverwacht getroffen door een hartstilstand. Zijn partner Jo vond hem dood in de slaapkamer. Pogingen om hem te reanimeren mochten helaas niet meer baten.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.