Belinda Voorspoels verrast iedereen

Foto: VTM

Geheel onverwachts kondigde ‘Familie’-actrice Belinda Voorspoels, alias Samira, pas geleden aan dat ze bevallen is van haar eerste kindje, een zoontje. Niet alleen wist de populaire actrice haar zwangerschap negen maanden lang onder de radar te houden, ook het nieuws van de geboorte – die in juni plaatsvond – kon ze vervolgens nog drie maanden stilhouden.

En zelfs daar houden de bijzonderheden niet op, want Belinda koos dan ook nog eens voor een thuisbevalling, zo vertelt ze in Primo: “Ik wilde op een zo natuurlijk mogelijke manier bevallen. Het is frappant dat we als mama’s bij een geboorte in de 21ste eeuw nog overladen worden met een waslijst aan risico’s. In plaats van gewoon de natuur te omarmen, het vertrouwen terug naar ons lichaam te brengen en het gezond verstand te laten zegevieren”, zegt ze.

“Men zegt vaak dat ouderschap een oefening in loslaten is. Wel, dat begint al tijdens de zwangerschap”, vervolgt Belinda. “Voor een natuurlijke bevalling is het bovendien belangrijk dat je je op je gemak voelt. En een epidurale spuit wilde ik daarbij ook liefst vermijden. Ik wilde elke seconde van de bevalling voelen tot in mijn kleine teen.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.