Walter Grootaers op de vlucht

Walter Grootaers - © DPG MediaWalter Grootaers - © DPG MediaWalter Grootaers - © DPG Media

Het meest opvallende hoofdstuk uit het bijna 70 jaar lange leven van zanger en tv-gezicht Walter Grootaers? Dat is ongetwijfeld zijn tijd die hij op straat – of beter gezegd in het park – doorbracht in de Nederlandse hoofdstad Amsterdam, nadat hij op z’n zestiende thuis vertrok als een dief in de nacht.

“Ik ben er niet fier op, maar ik ben toen inderdaad thuis kwaad weggegaan zonder iemand te verwittigen, omdat ik op internaat vloog na slechte schoolresultaten”, vertelt hij aan Dag Allemaal. “Dat was het ergste wat me kon overkomen: mijn vrijheid kwijt! Ik heb de deur dichtgetrokken en weg was ik. Zo belandde ik uiteindelijk in Amsterdam.

“Ik gaf niks uit, bedelde en sliep in het Vondelpark. Thuis was ver weg, maar ik stuurde wel een kaartje. Mijn broers zijn me komen zoeken, maar hebben me niet gevonden”, zegt Walter. “Maar in die adrenalinerush leerde ik mijn plan trekken, tot ik op een dag in het Vondelpark in mekaar werd geslagen. Ik zat onder de blutsen en de builen en besloot: ‘Het is goed geweest.’ Mijn ouders waren zo content dat ik weer thuis was dat ze me niets verweten”, lacht Walter.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.