An Lemmens ziet Golden Buzzer terug en wordt deel van hypnose-act in vijfde studioshow

ByLisa Paulussen

10 mei 2018

Met nog 2 studioshows te gaan, zijn er nog 4 tickets te veroveren voor de finale op 25 mei. Vorige week gingen Sonita en de waanzinnige mannen van Get Insane met zo’n felgebegeerde finaleplek aan de haal. De 958.500 kijkers, goed voor 38,6% marktaandeel (VVA 18-54, live+4), hebben intussen hun favoriet van vorige week gekozen. Vrijdag 11 mei wagen ook 7 nieuwe acts hun kans én blikken Koen en Laura terug op de opvallendste gebuzzde audities van de voorbije vijf seizoenen.

Ritmisch en synchroon, dat is de acrobatische rock-‘n-roll van de Lady BE’s (10-24 – Haasrode). De armen en benen van deze meidengroep vliegen in een gigantisch tempo alle richtingen uit. Voor de studioshow willen ze uitpakken met nog meer spektakel en attitude.

De verwachtingen liggen hoog voor danscollectief Avant Garde Collective (19-32 –Leuven en Nederland). Zeker bij An Lemmens, die haar Golden Buzzer voor hen indrukte. “Ongezien” was dan ook het enige wat de juryleden konden uitbrengen na hun auditie. Vrijdag steken ze hun bekende funkstijl in een nieuw jasje en hopen ze hun vorige optreden te overtreffen.

Voor good vibes kan Belgium’s Got Talent opnieuw rekenen op Karim & Victor (21-22 – Kortrijk). De twee vrienden charmeerden tijdens hun auditie met een zelfgeschreven song. Ook nu gaan ze met hun eigen nummer ‘Hopes & Dreams’ voor een unieke combinatie van piano en hiphop.

Een natuurtalent, dat is het minste wat over Jay-Jay (Lubbeek) gezegd kan worden. De 18-jarige hiphopper leerde zichzelf dansen door naar YouTube-filmpjes te kijken. In de studioshow brengt hij al dansend een pakkende boodschap.

Met haar slampoetry, een mix van muziek en poëzie, kon de Nederlandse Lizetta Ma Neza (19 – Brussel) tijdens haar auditie de hele Stadsschouwburg stil krijgen. “Een meid met veel lef”, zei de jury toen. In haar teksten schuwt ze dan ook geen enkel onderwerp. Benieuwd of ze vrijdag opnieuw de monden van publiek en jury kan snoeren…

“Stel je geest open en alles wordt mogelijk”, dat is het motto van Patrick Pickart (46 – Wemmel). De jury viel dan ook om van verbazing toen de hypnotiseur drie toeschouwers op hun schouders in slaap liet vallen. Vrijdag test hij waartoe mensen onder hypnose in staat zijn en daarvoor schakelt hij de assistentie van An Lemmens in…

Acrobaat Mathias Goethals (19 – Roeselare) liet tijdens zijn auditie zien in welke bochten hij zijn lichaam op gracieuze wijze kan wringen. Hij kreeg echter één werkpunt van de jury: zijn showgehalte opdrijven. En of hij hieraan gewerkt heeft. Tijdens zijn studioact belooft hij voor één en al spektakel te zorgen.

Belgium’s Got Talent, vrijdag 11 mei 2018 om 20.40 uur bij VTM.

De uitzendingen van Belgium’s Got Talent zijn ook te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.