Quantcast
Film

Animatiefilm Where is Anne Frank in officiële selectie van het Festival van Cannes

De animatiefilm Where Is Anne Frank van Ari Folman, regisseur van de Oscargenomineerde film Waltz with Bashir van het Festival van Cannes is uitgenodigd voor de officiële selectie van het Festival Van Cannes. Dat maakte het festival bekend. Where Is Anne Frank is een internationale coproductie tussen België, Luxemburg, Israël, Nederland en Frankrijk, met Walking The Dog als Vlaamse partner. De productie werd tot stand gebracht met de steun van Screen Flanders en het VAF.

Where Is Anne Frank gaat verder op het iconische verhaal van Anne Frank en brengt haar denkbeeldige vriendje Kitty tot leven. Het is de eerste film voor een jong publiek van regisseur Ari Folman. Hij is vooral bekend van Waltz With Bashir (2008), een animatie-documentairefilm over de Israëlisch-Libanese Oorlog van 1982 die in 2009 genomineerd werd voor de Oscars.

Productiehuis Walking The Dog van Eric Goossens en Anton Roebben heeft zich de afgelopen jaren stevig op de kaart van de internationale filmindustrie gezet. In 2018 waren ze als Vlaamse coproducent betrokken bij Another Day of Life, de hybride film die net als Where is Anne Frank in wereldpremière ging in Cannes. Later dat jaar kaapte de film de European Film Award in de categorie Animatie weg. 

Vlaamse coproducties

Vorige week werden al de selecties van La Civil van Teodora Ana Mihai (Officiële Selectie, Un Certain Regard) en de coproducties Les intranquilles van Joachim Lafosse (Officiële Selectie, in competitie), Annette van Leos Carax (Officiële Selectie, openingsfilm in competitie) en Un monde van Laura Wandel (Un Certain Regard) bekendgemaakt. Deze week kwam daar nog de selectie van Libertad bij, een coproductie van Bulletproof Cupid die geselecteerd is voor de Semaine de la Critique. Nooit eerder waren er zoveel Vlaamse coproducties te zien in Cannes.
 
La Civil, Les IntranquillesWhere is Anne Frank en Un monde konden rekenen op de steun van het VAF/Filmfonds van Vlaams minister van Cultuur Jan Jambon. Daarnaast investeerde het economisch fonds Screen Flanders, een initiatief onder de bevoegdheid van Vlaams minister van Economie Hilde Crevits en minister van Cultuur Jan Jambon, in Annette en Where Is Anne Frank.


 

Toon meer

Gerelateerde berichten