Artiesten duiken in het repertoire van 30 jaar Clouseau

ByLisa Paulussen

21 mei 2017

Een coversong kiezen uit het repertoire van 30 jaar Clouseau en er een nieuwe, steengoede versie van maken. De uitdaging waar de artiesten van Liefde voor Muziek op maandag 22 mei 2017 voor staan, is niet mis. Maar vlak voor de reeks wordt afgesloten met een aflevering vol nieuwe repetitiebeelden en mooiste momenten blazen ze elkaar nog één keer weg met hits die intussen cultureel erfgoed zijn geworden. Van Anne tot Daar Gaat Ze of De Nobelprijs. “We gaan al een tijdje mee, maar dit was muzikaal één van de meest waanzinnige avonden die we ooit beleefden”, blikken Koen en Kris terug.

Na een skypegesprekje met dochter Zita en zoon Nono is Koen Wauters helemaal klaar voor een Clouseau-avond die hij zich nog lang zal herinneren. Voor Isabelle A was de keuze niet makkelijk. Zij tovert het dansbare En Dans om tot een zomerse reggae song. Minder opgewekt gaat het eraan toe bij Lady Linn, die met Verlangen één van haar lievelingsnummers brengt. “Maar ik draai de rollen om en zing vanuit het standpunt van een vrouw”, klinkt het. Het resultaat is een kwetsbare vertolking die Koen en Kris verrast. “Wij hadden het nooit zo bekeken. Het klopt precies beter op die manier. Het snijdt veel dieper.”

Bart Peeters gaat geen risico uit de weg. “Er waren veel redenen om het niet te doen, maar toch koos ik voor Nobelprijs”, kondigt hij aan. De klassieker wordt overgoten met een Bart Peeters-sausje en omgetoverd tot een onverwachte up tempo versie. “Ik was het huilen nabij”, reageert Kris. “Jij hebt het vermogen om mensen gelukkig te maken. Het was ontroering van geluk.” Ook Natalia weet nadien te ontroeren. “Ik heb me laten leiden door de dramatiek.” Natalia brengt een Engelstalige versie van Ik Wil Niet Dat Je Weggaat die door merg en been gaat. “Mijn song heet You Don’t Want Me To Go. Dus ik draai de rollen om en zing over dat jij niet wil dat ik wegga.”

Een complete metamorfose: dat is Josjes versie van Daar Gaat Ze. Ze schrapte de helft van de tekst en gaf het nummer een rauwe, mysterieuze en zelfs ietwat sinistere interpretatie. “Zo wordt het ineens een heel ander liedje. Ik laat iedereen voor zichzelf beslissen waarover het gaat.” Gers Pardoel sluit het rijtje af met dé Clouseau-hit bij uitstek: Anne. Zijn catchy refrein is een echte oorwurm en brengt iedereen in beweging. “Je hebt de song beter gemaakt”, concludeert Kris.

Na zo veel moois zetten ook Koen en Kris in schoonheid een punt achter Liefde voor Muziek. Zij brengen Our House van Crosby, Stills, Nash & Young. “Een poging tot bedankje voor deze fantastische avond.”

Liefde voor Muziek, maandag 22 mei 2017 om 20.35 uur bij VTM.

De uitzendingen van Liefde voor Muziek zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be en de VTM-app.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.