Bedankt Vlaanderen! Iedereen tegen Kanker haalt 3.604.335 euro op

ByLisa Paulussen

28 mei 2018

Zondag 27 mei 2018 — 3.604.335 euro heeft de Iedereen tegen Kanker-campagne opgeleverd. Eén en Kom op tegen Kanker blikken tevreden terug op de actie en bedanken iedereen die bijdroeg voor hun inzet en solidariteit. Ook Ketnet kijkt terug op een succesvolle editie.

Daag kanker uit”, luidde het motto van de Iedereen tegen Kanker-campagne dit jaar. Zowel bekende als onbekende Vlamingen daagden kanker uit. Door die uitdaging op het platform te registreren en er een bedrag op te plakken, spoorden ze Vlaanderen aan om te doneren voor Iedereen tegen kanker. Er werden opnieuw ongelofelijk veel rosse centen verzameld in de rospotten. Ook werden tijdens de slotshow talrijke giften gedaan via het belpanel van BV’s en online. Dat alles resulteerde in een prachtige opbrengst van 3.604.335 euro.

Het bedrag werd bekendgemaakt tijdens de slotshow op zondag 27 mei. Peter Van de Veire, Danira Boukhriss Terkessidis en Steven Van Herreweghe presenteerden een hartverwarmende slotshow. Ze hadden fijne, inspirerende babbels en kondigden straffe muzikale optredens aan. Toch ging de brede glimlach van het publiek af en toe gepaard met een traan.

Gers Pardoel bracht met hart en ziel het nummer ‘We missen je’ als eerbetoon aan zijn mama, die hij op 17-jarige leeftijd aan kanker verloor. Ook de bijdrage van Lieve Blancquaert raakte een gevoelige snaar. Ze fotografeerde en praatte met mensen die een dierbare verloren aan kanker. Daarnaast werd stilgestaan bij het overlijden van acteur Marc Van Eeghem. Marleen Merckx vertelde dat ze Marc enorm mist en dat de actie daarom een bijzondere betekenis voor haar heeft.

De 16-jarige Lode werd live in de slotshow verrast met een verborgen camera-filmpje. Zijn rit naar Gasthuisberg verliep onlangs nét dat tikkeltje anders: hij reed in een Porsche, kreeg een onverwacht telefoontje van Philippe Geubels én een kus van Eva de Roo. Als kers op de taart ontmoette hij Danira Boukhriss Terkessidis en de cast van Gevoel voor tumor. Het was een onvergetelijke ervaring voor Lode.

Zowel Eén als Kom op tegen Kanker zijn erg tevreden met het resultaat. Marc Michils, Algemeen Directeur van Kom op tegen Kanker:

“Wat een fantastisch eindbedrag! Wat een solidariteit in Vlaanderen! Wat een extra motivatie voor ons allemaal om hard verder te werken aan een wereld zonder kanker. Dank, dank, dank aan iedereen.”

Olivier Goris, netmanager van Eén en Canvas:

“De afgelopen weken was ik vaak zelf wat overdonderd door het succes van Iedereen tegen kanker. Straffe uitdagingen werden aangegaan door bekende en onbekende Vlamingen, hun uitdagingen werden volop gesteund en overal waar ik kwam zag ik een rospot staan. Dat is toch wel straf. Zo heeft Eén er ook mee voor gezorgd dat er niet enkel meer op fluistertoon over kanker wordt gesproken. Daarvoor was er de campagne maar ook programma’s zoals Gevoel voor tumor, een speciale editie van De 3 wijzen,… Zo’n fantastisch traject kunnen afsluiten met een hartverwarmende slotshow zoals vanavond, dat maakt mij een super contente en trotse mens.”

Ook de Ketnet-actie De Pet op tegen Kanker was een succes, aldus Maarten Janssens, netmanager van Ketnet:

“De Ketnetters droegen de voorbije weken massaal hun Pet tegen Kanker. Het is fijn om te zien dat de solidariteit ook onder kinderen leeft. Bij Ketnet proberen we via mobiliserende acties moeilijkere thema’s bespreekbaar te maken en dat is ditmaal opnieuw geslaagd. Hopelijk bezorgen we met de opbrengst kinderen met kanker een fantastisch zomerkamp!”

Jouw bijdrage blijft nodig

Kom op tegen Kanker is bijna uitsluitend afhankelijk van de steun van het grote publiek voor tal van initiatieven die helpen kanker te vermijden, bestrijden en verzachten. Het ingezamelde budget gaat naar vier posten: onderzoek, zorg, informatie en preventie, en beleidsbeïnvloeding. De steun voor Kom op tegen Kanker blijft belangrijk. Want 40.000 Vlamingen krijgen elk jaar de diagnose van kanker te horen. Dat zijn er 40.000 te veel.

Iedereen tegen Kanker 2019

In mei 2019 gaat de volgende editie van Iedereen tegen Kanker van start. Hopelijk doet iedereen opnieuw massaal mee!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.