Quantcast
Voorjaar 2022

Belgische springpaarden, padel en hoogste punt van KMI in nieuw seizoen van #weetikveel

Na een succesvol eerste tv-seizoen van #weetikveel, heeft Eén nu ook de startdatum bekendgemaakt van seizoen 2. Vanaf donderdag 13 januari krijgen we te zien welke verrassende weetjes en boeiende onderwerpen Kobe Ilsen heeft onderzocht.

Net als in het eerste seizoen van #weetikveel ontvangt Kobe Ilsen ook nu voor elk onderwerp een expert in de toren van het iconische Flagey-gebouw in Brussel. De expert geeft duiding, weerlegt clichés en werpt nieuwe vragen op. Het gesprek wordt afgewisseld met korte reportages en filmpjes waarin Kobe het onderwerp verder onderzoekt, bekijkt en ondergaat.

Op het einde van elke aflevering mag de expert Kobe ondervragen naar wat hij heeft onthouden of niet. Elk onderwerp wordt vanuit elke mogelijke invalshoek bekeken met een open, positieve en nieuwsgierige blik.  

Weinig mensen weten immers dat België, naast chocolade, bier en Manneken Pis, ook wereldwijd gekend is omwille van zijn springpaarden, maar wat is het hoogste bedrag dat ooit is betaald voor een Belgisch veulen?

Waarom is padel zo populair, het Albertkanaal zo belangrijk, het weer zo onvoorspelbaar en wat heeft een symfonisch orkest te maken met artificiële intelligentie? Hoe regen eruitziet in de lucht en waarom ligt het KMI op het hoogste punt van Brussel? We komen het allemaal vanaf donderdag 13 januari te weten in #weetikveel.

#weetikveel, vanaf donderdag 13 januari om 21.30 uur op Eén.

Toon meer

Gerelateerde berichten