Quantcast
SportTelevisie

Ben Crabbé blikt vooruit op EK voetbal met Het EK van de Duivels op Canvas

Op 11 juni gaat het EK voetbal van start en Ben Crabbé neemt vanaf maandag 24 mei in de zesdelige reeks Het EK van de Duivels, het parcours van onze Rode Duivels onder loep doorheen de jaren heen. Onder andere Paul Van Himst (1972), Jan Ceulemans (1980), Frank Vercauteren (1984), Gert Verheyen (2004), Thibaut Courtois (2016) en Roberto Martinez (2021) geven hun blik op onze nationale ploeg.

In het EK van de Duivels praat Ben Crabbé met enkele bekende voetbalkenners doorheen de jaren heen. Van 1972 tot 2016 probeerden de Rode Duivels de titel te halen en elke deelname heeft zijn eigen verhaal. Ben Crabbé weet van elke wedstrijd exact te vertellen waar hij die gezien heeft en kijkt in vijf afleveringen terug naar de geschiedenis van de Rode Duivels op het EK met telkens een centrale gast.

Via archiefbeelden, kranten en foto’s wordt in vijf afleveringen de hele historie van een tornooi gereconstrueerd. In aflevering zes blikt Ben vooruit op het aankomend EK met bondscoach Martinez.

De centrale gasten

De centrale gasten speelden allemaal een hoofdrol tijdens een toernooi. Voor Paul Van Himst betekende het EK van 1972 de revanche na een mislukt WK. Het EK van 1980 was voor Jan Ceulemans de grote doorbraak bij de nationale ploeg en Frank Vercauteren ontpopte zich in 1984 noodgedwongen tot leider binnen de ploeg. Daarnaast was Euro 2000 voor Gert Verheyen omgaan met trots en prestatiedruk en Thibaut Courtois beleefde het dieptepunt in zijn carrière op het EK 2016. Tot slot vertelt bondscoach Roberto Martinez hoe België kampioen zou kunnen worden op het aankomende EK.

Corona

Ook voor de opnames van Het EK van de Duivels was corona een spelbreker. Het EK van 2020 werd een jaar opgeschoven en de opnames van het programma werden in maart 2020 abrupt gestopt. Tijdens het eerste deel van de opnames was er nog geen sprake van coronamaatregels.

Het EK van de Duivels: vanaf 24 mei 2021 om 21.05 uur, elke maandag en dinsdag, op Canvas en op VRT NU.

Toon meer

Gerelateerde berichten