Quantcast
Big Brother

Big Brother: bewoners moeten kleur bekennen en de liefde tussen Dimitri en Vera groeit verder

In de vorige aflevering van Big Brother zagen we dat Grace onverwachts immuniteit kreeg, doordat ze geen papiertje in een ballon vond. Peter, Kitty, Salar, Nouchin, Tobias en Vera moeten verder strijden om hun plekje in het huis te garanderen en daarvoor moeten ze kleur bekennen. Daarnaast bloeit de liefde tussen Vera en Dimitri steeds verder open.

Grace is opgelucht met de immuniteit. Ze vond geen papiertje en dacht dat ze verloren had, maar niets is minder waar. Ze krijgt een immuniteitspin, waardoor er nog zes bewoners in spanning afwachten. Kitty laat haar emoties de vrije loop en denkt dat ze in niets goed is en ook Salar is teleurgesteld.

Big Brother gooit de sfeer om door de bewoners wat muziek cadeau te geven, waarop ze zich helemaal laten gaan. Na de dans bloeit de liefde tussen Dimitri en Vera verder open, maar veel tijd hebben ze niet want de volgende ‘safety challenge’ staat al klaar.

Kleur bekennen

In de nieuwe immuniteitsopdracht wordt het menens. Om te overleven in het spel moeten Peter, Kitty, Salar, Nouchin, Dimitri en Vera kleur bekennen. Ze krijgen een strijdershelm met een target en moeten elkaar daarop raken. De bewoners die drie keer geraakt worden op het target op hun helm liggen uit het spel. Het spel wordt gespeeld tot er vier spelers uitliggen.

De kijker heeft de volgorde van aanvang bepaald: Nouchine, Dimitri, Peter, Vera, Kitty en Salar. Ze moeten elk plaatsnemen op de blauwe stip en hun hoofd in een hoofdhouder stoppen zonder te bewegen. Nouchin en Dimitri gaan het rijtje af om geen keuze te moeten maken en alle bewoners volgen hun voorbeeld, tot Dimitri het spel omgooit en ze op een bewoner naar keuze gooien.

Peter valt als eerste af, gevolgd door Vera, Dimitri en tot slot Kitty. Kitty had de kans om Salar of Nouchin uit het spel te gooien, maar ze gooide er naast. Vera, Peter en Kitty komen teleurgesteld uit de gameroom terwijl Salar en Nouchin elkaar omhelzen uit blijdschap. Na het spel roddelt Vera tegen Tobias over Kitty. Tegelijkertijd breekt Kitty onder de douche en laat ze haar tranen over het verloop van de dag de vrije loop.

Dimitri & Vera

Dimitri heeft overduidelijk gevoelens voor Vera, maar durft deze niet te uiten uit angst dat één van hen het huis moet verlaten. Wanneer ze naast elkaar douchen is de spanning tussen beiden te snijden. Naast enkele veel betekende blikken, wordt er amper een woord gewisseld met elkaar, maar na een onderonsje in de zetel zet Dimitri de eerste stap met een kus. Vera kruipt dan weer onder de lakens met Grace om na te praten over de gebeurtenis.

Verlanglijstje

Omdat enkele bewoners hun koffer nog niet terug hebben, mogen ze een verlanglijstje opstellen. De enige vereiste is wel dat de bezittingen niet meer dan twee kg mogen wegen. Ze steken de koppen bij elkaar om af te stemmen zodat ze aan niet meer dan twee kilogram komen.

Wat de bewoners echter niet weten is dat er twee nieuwe bewoners, Evelien en Amy, klaarstaan in de bagagekamer. Ze krijgen de opdracht om de verlanglijstjes in te pakken. Als een pakket meer dan twee kg weegt, mag het niet binnen in het huis. Op het einde van de opdracht moeten ze ook een pakketje voor zichzelf samenstellen van maximaal 2 kg.

In de preview van volgende aflevering zien we hoe Amy en Evelien het huis binnenkomen en wordt er opnieuw iets onthuld op het grote scherm in de salonkamer.

Big Brother is 24/7 live te volgen op het nieuwe kanaal Play247 of elke werkdag om 19.35 uur op Play4. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op Play4, GoPlay en Play247.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!

Lees ook: Evelien en Amy maken intrede in Big Brother-huis

Toon meer

Gerelateerde berichten