Quantcast
Big Brother

Big Brother: Eerste bondjes en ‘Survival week’

In een nieuwe aflevering van Big Brother zien we hoe de geheime opdracht van Nawel en Salar wordt bekendgemaakt, de eerste ‘bondjes’ worden gevormd en de bewoners zich klaarmaken voor ‘Survival week’.

Het vertrek van Sercan komt hard aan bij de bewoners. Vooral Grace en Vera hebben het moeilijk en die laatste zoekt zelfs troost in de armen van Kitty. Dimitri en Kristof speculeren over vanaf wanneer de kijker heeft kunnen stemmen, maar even later verschijnt het behaalde bedrag van 2500 euro op het tv-scherm, met felicitaties voor Nawel en Salar voor het behalen van de geheime opdracht.

De twee biechten alles op en vooral Nawel had het moeilijk om te vertellen wat er gebeurd was. De bewoners reageerden lichtjes verbaasd, maar hadden uiteindelijk begrip voor de situatie.

Nadat de waarheid over de nominaties is bekendgemaakt, wordt Kitty net voor het slapengaan in de gameroom geroepen. Er staat een bed met twee nachtlampen klaar: “Kitty, ik vind dat iedereen af en toe een goede nachtrust verdiend. Daarom mag je hier vanavond slapen. Het wordt een spannende week, Big Brother.”

Salar sluit eerste pact

Kitty geeft de bewoners meteen een inkijk in haar nieuwe slaapkamer voor één nacht. Ondertussen maken enkele andere bewoners Sercan zijn bed op en huilt Nouchin om het nachtvertrek van Kitty. Na haar vertrek roddelen Nouchin, Nawal en Salar over de andere bewoners. De drie vormen een eerste ‘bondje’, samen met Kitty, en Salar probeert zelfs een pact te maken. Hij hoopt dat één van hun de eerst volgende ‘challenge’ winnen.

‘Survival week’

Na het ontwaken wordt de voorraadkamer geopend met nieuwe ingrediënten. Naast broccoli krijgen de bewoners ook gehakt, vegan gehakt en aardappelen tot hun beschikking. Iedereen is meteen enthousiast, maar dat enthousiasme maakt al snel plaats voor een grote plottwist. Op het scherm verschijn namelijk de verrassende boodschap dat iedereen genomineerd is in het thema van ‘Survival week’.

Naast Salar, Nouchin, Nawel en Kitty lijken nu ook Kitty en Vera een’ bondje’ te vormen. Ze bespreken de nominaties en Grace vertelt dat ze moeite heeft om naar Salar te kijken. Daarom wil ze hem de volgende keer nomineren. Vera daarentegen heeft haar pijlen nog steeds op Kitty gericht, omdat ze maar geen klik met haar krijgt.

De bewoners maken zich klaar voor de eerste opdracht: ‘de safety challenge’, waarin ze zich kunnen vrijstellen van een nominatie. Ze moeten zich allemaal op een rij plaatsen en per twee op een helling met touw balanceren. Het duo dat het langst blijft staan, wint immuniteit. Salar nam een bal uit een kist waar Nawel haar naam op staat en mag de duo’s voor de opdracht bepalen.

Salar kiest jongen meisje in de volgorde van de rij waarin ze staan: Kitty & Kristof, Vera & Peter, Nouchin & Dimitri, Grace & Salar en Nawel & Tobias. Kitty & Kristof vallen als eerste af, gevolgd door Vera & Peter, Grace & Salar, Nouchin & Dimitri en Nawel & Tobias blijven uiteindelijk als laatste staan. Ze krijgen een immuniteitspin die ze elk moment van de dag, tot en met de volgende liveshow, moeten dragen om de groep er aan te herinneren dat ze immuniteit hebben.

‘Feeling good’

Na de challenge genieten Tobias, Kristof en Peter van de zon. Kristof toont zijn zangkunsten met het nummer Feeling Goud van Michael Bublé, maar niet iedereen is ‘Feeling Good’. Ondanks haar immuniteit denken Nawel en Salar al aan de volgende opdrachten…

Als preview van de volgende aflevering zien we hoe Tobias & Nawel een geheime missie krijgen en kijken de bewoners naar foto’s van zichzelf. Allesinds, dat denken ze…

Big Brother is 24/7 live te volgen op het nieuwe kanaal Play247 of elke werkdag om 19.35 uur op Play4. De liveshow is elke zaterdag om 20.00 uur te zien op Play4, GoPlay en Play247.

Niks missen van Big Brother 2022? Word lid van onze Facebook-groep!

Lees ook: De tweede week van Big Brother is ‘Survival week’

Toon meer

Gerelateerde berichten