Quantcast
FilmStreamz

Blind Getrouwd-relatietherapeut keek naar Romcom Locked Down en geeft tips voor koppels tijdens pandemie

Naar aanleiding van de nieuwe HBO Max-film en romantische komedie Locked Down geeft Filip Geelen, relatietherapeut bij Blind Getrouwd, tips voor koppels om een pandemie door te komen.

Vanaf deze week is de romantische komedie Locked Down, met Anne Hathaway en Chiwetel Ejiofor in de hoofdrollen, te zien op Streamz en op Streamz+. Wanneer in Londen een verplichte lockdown wordt afgekondigd, moeten Linda (Anne Hathaway) en Paxton (Chiwetel Ejiofor) noodgedwongen bij elkaar blijven. Het koppel staat op het punt om hun relatie te verbreken, maar de pandemie steekt er een stokje voor. Blind Getrouwd-relatietherapeut Filip Geelen deelt op basis van de film tien do’s en dont’s hoe koppels dichter bij elkaar komen tijdens en na een pandemie.

Ontdek hieronder de tips van relatietherapeut Filip Geelen op basis van de film Locked Down:

1) Maak je wereld niet te klein

Tijdens de pandemie is er weinig variatie. Dezelfde afhaalmaatlijden, zoom calls en dezelfde contactpersonen. Probeer de sleur te doorbreken. Ga samen naar buiten en verzin iets leuks om samen te doen.

2) Zoek afleiding

Zorg voor afleiding en maak voldoende tijd voor jezelf. Ongezonde gewoontes zijn niet aan te raden.

3) Koken

Duik in de keuken en maak iets lekkers klaar voor elkaar. Probeer het gezond te houden, maar zorg ook hier voor voldoende variatie. Het zoveelste bananenbrood maakt niemand gelukkig.

4) Verzorg jezelf

Met een goede verzorging hou je jezelf aantrekkelijk voor je partner. Blijf ook voldoende interesse tonen in elkaar, dit kan zorgen voor leuke momenten tussen de lakens en een boost geven voor je relatie en en mindset.

5) Praat over beslissingen

Doe geen impulsieve dingen achter de rug van je partner en praat over grote beslissingen. Je mag klagen, maar hou het dan bij de dingen die je zelf ervaart en steek de schuld niet op een ander.

6) Onderhouden van sociale contacten

Blijf in de mate van het mogelijke de sociale contacten onderhouden en hou ook zeker het alcoholgebruik onder controle. Zo biecht je geen zaken op waar je nadien spijt van zou krijgen.

7) Praat open over frustraties

Communiceer open wanneer je op een uitdaging botst of frustratie ervaart. Iedereen zit in hetzelfde schuitje en we maken dingen mee die anders nooit zouden zijn gebeurd. Wees mild voor jezelf en elkaar en probeer het de ander te vergeven met de mantel der liefde.

8) Doe geen onbezonnen dingen

Dromen mag zeker, maar hou het realistisch! Doe geen onbezonnen dingen en besef dat deze periode ook over zal gaan.

9) Geniet na de lockdown

Op het moment dat de lockdown voorbij is, ga naar buiten en ontmoet terug vrienden. Als je relatie een lockdown doorkomt, heb je alvast iets sterk om op terug te kijken.

10) Kijk naar Locked Down

Bekijk de romantische komedie Locked Down, waar er veel herkenbare situaties inzitten.

Locked Down is sinds 10 mei 2021 te bekijken op Streamz en op Streamz+.

Toon meer

Gerelateerde berichten