Quantcast
Film

Box Office Award voor ‘F.C. De Kampioenen: Viva Boma!’

‘F.C. De Kampioenen: Viva Boma!’, geregisseerd door Jan Verheyen, wint de Box Office Award in dit atypisch jaar voor de cinema-industrie.

De vierde langspeelfilm, gebaseerd op de populaire televisieserie ‘F.C. De Kampioenen’, ging op 10 december 2019 in première. Dankzij het extra lange Ensor-jaar (september 2019 – december 2020) kon de film de corona-pandemie nog even ontlopen. Schijnbaar dus een pyrrusoverwinning, maar niets is minder waar. Runner-ups ‘Nachtwacht: Het Duistere Hart’ en ‘Bigfoot Family’ volgden op kousenvoeten.

In een jaar waarin de cinema’s nauwelijks open waren was het voor de Ensors des te belangrijker om de bioscoopsector in de kijker te zetten. Nu is het hoopvol uitkijken naar een heropstart in 2021, met leuke familiefilms en volle zalen.

‘F.C. De Kampioenen: Viva Boma!’ volgt ‘Niet Schieten’ van Stijn Coninx op, die vorig jaar de Box Office Award ontving. De vierde Kampioenenfilm werd gerealiseerd in samenwerking met de Aalsterse carnavalsvereniging AKV De Lodderoeigen. Zij mochten in overleg met het productieteam van Verheyen de kostuums en attributen mee ontwerpen. ‘Viva Boma!’ is de laatste productie met Johny Voners, beter bekend als Xavier Waterslaeghers, die enkele maanden na de première overleed. 

Regisseur Jan Verheyen werd door Michaël Pas verrast met de Ensor toen hij te gast was in ‘Cinema Canvas’. Zijn laatste film ‘Red Sandra’, die hij samen met zijn vrouw Lien Willaert realiseerde, zal later dit najaar in première gaan.

Vandaag komt de laatste aflevering van ‘Cinema Canvas’ online met regisseurs Jan Verheyen, Lien Willaert, Eva Cools en kersvers VAF-intendant Koen Van Bockstal. De vijfdelige reeks blijft nog een hele poos beschikbaar op VRT NU.

Morgenavond is het ‘Gala van de Ensors’ te volgen op Canvas om 22.10 uur.

Toon meer

Arno Tierens

Hoofdredacteur

Gerelateerde berichten