Callboys wint prijs Beste Acteur(s) op FIPA Biarritz

ByLisa Paulussen

28 januari 2017

Callboys, de komische dramareeks van Jan Eelen die in het najaar van 2016 op VIER werd uitgezonden, wint de prijs voor Beste Acteur op het Festival International de Programmes Audiovisuels (FIPA) in Biarritz Het FIPA is één van de meest toonaangevende festivals voor audiovisuele programma’s in de wereld.

De zevendelige reeks, waarvan de eerste twee afleveringen vertoond werden op FIPA, was eveneens genomineerd voor de FIPA d’Or voor Beste Serie en de prijzen voor Beste Regisseur, Beste Scenario en Beste Soundtrack. De prijs Beste Acteur werd uitzonderlijk uitgereikt aan de vier hoofdrollen gespeeld door Matteo Simoni, Stef Aerts, Rik Verheye en Bart Hollanders.

Zij kruipen in Callboys in de huid van vier gigolo’s die de handen in elkaar slaan om de sector plat te spelen. De vier geloven sterk in de kracht van hun merk, maar in de galop van overmoed en testosteron worden de kleine scheurtjes in de groep al snel onoverbrugbare kloven.

FBO (De premier, Loft) produceerde Callboys in coproductie met Woestijnvis, Telenet en Vier. De reeks kreeg steun via het VAF/Mediafonds.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.