Quantcast
Najaar 2021

Canvas pakt uit met experimentele true crime reeks Interrogation

Vanaf woensdag 13 oktober zendt Canvas de experimentele true crime reeks Interrogation uit. De reeks gaat over de waargebeurde zaak Fisher, waarin de 17-jarige Eric Fisher (Kyle Gallner) tot levenslang veroordeeld voor de moord op zijn moeder Mary. Elke aflevering van de tiendelige reeks bestaat uit een ondervraging van een van de betrokkenen, zowel tijdens het originele onderzoek in de jaren ’80, als tijdens het heropende onderzoek in de jaren 2000.

De true crime reeks Interrogation is gebaseerd op het waargebeurde verhaal van Bruce Lisker, die in 1983 op 17-jarige leeftijd werd veroordeeld tot levenslang voor de moord op zijn adoptiemoeder. De familie Lesker woonde, net als de Fishers, in Interrogation in een voorstad van Los Angeles.

Lisker zat meer dan 26 jaar in diverse jeugdinstellingen en gevangenissen. In 2009 kwam hij vrij, omdat een nieuw onderzoek had uitgewezen dat hij was veroordeeld na inefficiënte verdediging en op basis van valse bewijzen.

De politie en justitie in Los Angeles hadden in de jaren ’80 en ’90 een bedenkelijke reputatie. Dat bleek onder andere in de zaak Rodney King, waarin een zwarte man zwaar werd mishandeld door politiemensen. Deze zaak en de beroering die ze bij de zwarte bevolking en ook in de gevangenissen veroorzaakte, komt ook aan bod in de reeks.

De reeks moet niet in chronologische volgorde bekeken worden, op de eerste en de laatste aflevering na. Alle afleveringen staan op zichzelf en als kijker kan je kiezen welke aflevering je eerst wil bekijken. Deze manier van kijken weerspiegelt volgens de makers de niet-lineaire manier waarop speurders te werk gaan, wanneer ze op zoek gaan naar bewijzen in een heropende cold case.

Als kijker kruip je zo in de huid van die speurders en bepaal je bij wijze van spreken mee het verloop van het onderzoek. Interrogation werd oorspronkelijk geproduceerd om te bekijken op een videoplatform zoals CBS All Access of VRT NU. Op Canvas wordt de reeks wel in volgorde uitgezonden.

Interrogation, vanaf woensdag 13 oktober 2021 om 22.00 uur op Canvas, met telkens twee afleveringen, en meteen integraal op VRT NU.

Toon meer

Gerelateerde berichten