Comedian William Boeva over zijn grootste passie, eten: “Als ik echt zou moeten kiezen tussen comedy en eten, dan kies ik voor eten”

ByLisa Paulussen

25 april 2017

Was de Tournée minérale in februari dit jaar nu eigenlijk wel nuttig? Een maand zonder alcohol, wat doet dat met jou en je lichaam? In Over eten gaat Kobe Ilsen op woensdag 26 april zelf de uitdaging aan en kijkt de wetenschap mee.

Comedian William Boeva rijdt met plezier het land rond voor de beste steak. Zijn bijzonder eetverhaal vertelt hij aan Danira Boukhriss. En klopt het dat je op houten snijplanken meer bacteriën vindt dan op een plastic exemplaar? Over eten schept klaarheid, alsook over het geheim van een goede bouillon.

Weet u dát nog? In de maand februari deden meer dan 100.000 mensen mee aan Tournée minérale. Het idee was even simpel als moeilijk – voor veel van de deelnemers: een volledige maand zonder alcohol door het leven. Wat doet dat met je sociale leven? En wat doet dat met je lichaam? Om het te weten te komen, leeft Kobe zelf een maand zonder alcohol. De wetenschap kijkt mee.

Volgens de 92-jarige Yvonne Speeckaert uit Gent is het geheim van een lang en gezond leven: elke dag een tas bouillon drinken. Vroeger maakte ze die bouillon zelf, nu gebruikt ze zo’n handig bouillonblokje. Maar wat zit daar eigenlijk in, in zo’n blokje? En is dat even goed als een verse bouillon? Danira zoekt het uit.

Danira en Kobe doorprikken al dan niet deze mythe: een houten snijplank is onhygiënischer. En in De weg van volgen we de weg van peperkoek. Helemaal terug tot een bijtje op een bloemetje.

“Ik hou van brol, maar het moet wel goede brol zijn.”, aldus comedian William Boeva. Hij heeft iets met eten. Als hij ultiem moet kiezen tussen comedy – zijn grote passie – en lekker eten… dan toch maar het eten. En hij meent het. Hij rijdt desnoods het hele land door om toch maar de allerbeste steak friet te eten.

Over eten, woensdag 26 april om 20.35 uur bij Eén.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.