Quantcast
Televisie

De 3de uitzending van ‘FAROEK’, morgen bij VTM

In de 3de uitzending van zijn opsporingsprogramma gaat Faroek Özgünes dieper in op de nieuwe plaag cashtrapping, doet hij een oproep om de daders te vinden van een steekpartij in Sint-Niklaas en toont hij de bewakingscamerabeelden van een bizarre diefstal in een hotel in Aalst en van de hold-up op een juwelier in Anderlecht.

Cashtrapping: de nieuwste plaag van diefstal aan geldautomaten

U wil geld halen uit een bankautomaat, tikt de pincode in, maar de biljetten komen er niet uit? De meeste mensen denken dan dat er een probleem is met de automaat zelf en vertrekken zonder geld. Maar de kans is groot dat u in dat geval slachtoffer bent geworden van ‘cashtrapping’. De nieuwste plaag van diefstal aan geldautomaten.

Vorig jaar hebben zich in Vlaanderen 50 slachtoffers gemeld, maar de politie vermoedt dat dievenbendes veel meer slachtoffers hebben gemaakt. Stephane Godde van de Federal Computer Crime Unit legt uit hoe de daders te werk gaan:

“Ze plaatsen een stuk plastic of een aluminium plaatje tegen de geldlade. Zodra de machine geld geeft, blijven de biljetten daar plakken of hangen. De klant denkt dat dat plaatje onderdeel uitmaakt van de geldautomaat, ziet niet dat het geld blijft hangen en denkt meestal dat er niks van de rekening is. Maar dat is helaas wel zo”.

Op beelden van verschillende bewakingscamera’s is duidelijk te zien dat de dieven de automaat leeg maken, zodra de klant is vertrokken.

Faroek Özgünes in gesprek met Jalal Mohammed

In deze uitzending van FAROEK ook het verhaal van Jalal Mohammed, een jonge asielzoeker die ei zo na is doodgestoken in een telefoonwinkel in Sint-Niklaas. Jalal werkte er nog maar een paar dagen, toen hij op 23 september van vorig jaar, net voor sluitingstijd, werd aangevallen door een man met een breekmes.

“Hij stak in mijn nek, net naast mijn halsslagader”, vertelt Jalal. “Ik ben naar buiten gelopen maar de man is mij achtervolgd”. Pas toen Jalal een groepje mensen tegenkwam is de dader weggevlucht. Jalal verloor veel bloed maar kwam erdoor. “Iedereen vraagt zich af hoe ik dit heb kunnen overleven?”

Ongeveer een half uur later wordt de vermoedelijke dader gefilmd in het station van Sint-Niklaas. Politie en parket tonen de beelden en hopen dat iemand de man kan identificeren.

Overval op juwelier in Anderlecht

In Anderlecht is afgelopen zomer een oudere juwelier overvallen op klaarlichte dag. In plaats van zich gewonnen te geven, heeft de man zich heftig verzet. 7 camera’s hebben de hele hold-up gefilmd. De mannen droegen geen bivakmutsen en zijn duidelijk herkenbaar. Het parket geeft nu voor het eerst de beelden vrij.

Diefstal in hotel in Aalst

Tot slot beelden van een bizarre diefstal in een Ibis-hotel in Aalst. Op camerabeelden is te zien hoe een jonge kerel zich verschanst achter de balie en de kassa leegrooft. Op een paar meter van hem is een hotelbediende het ontbijt aan het klaarmaken voor klanten.

‘FAROEK’, woensdag 22 januari 2014 om 22u40, meteen na de live-uitzending van ‘De Gouden Schoen 2013’, bij VTM.

Toon meer

Gerelateerde berichten