Quantcast
Kids

De Sint komt op zaterdag 13 november aan in Antwerpen

Op zaterdag 13 november zal Sinterklaas om 13.45 uur met de stoomboot vanuit Spanje aankomen in Antwerpen, gevolgd met zijn toespraak vanop het stadhuis. Hij maakte het nieuws zelf bekend in een telegram.

Zaterdag 13 november is een hoogdag voor alle kinderen, want De Sint meert om 13.45 uur samen zijn kompanen en zwarte pieten aan in Antwerpen. Traditiegetrouw komt de boot aan op het ponton aan het Steenplein, waar Bart Peeters en burgemeester Bart De Wever hem zullen opwachten.

Daarna gaat De Sint in de richting van het Steen om nadien in een stoet via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt trekken. Daar zal hij om 14.45 uur zal aankomen om de ouders en kinderen toe te spreken vanop het Schoon Verdiep van het stadhuis.

Daarnaast zullen er ook allerlei activiteiten ter plaatse zijn. Onder anderen De KetnetBand en Sarah & Bavo zorgen voor de aangepaste sfeer op de Grote markt en Ketnet-wrappers Sien Wynants en Thomas Van Achteren zijn de presentatoren van dienst.

De feestelijkheden starten om 13.00 uur in Antwerpen en zijn vanaf 13.30 uur live te volgen op Eén en Ketnet.

Tijdens de intrede van de Sint zullen de geldende corona-maatregelen van toepassing zijn. Een update voor de geldende maatregelen ter plaatse zal te vinden zijn op Ketnetvoorouders.be.

De intrede van De Sint, zaterdag 13 november 2021 vanaf 13.00 uur in Antwerpen en om 13.30 uur live te volgen op Eén en Ketnet en via VRT NU, Ketnet.be en in de Ketnet-app.
De intrede wordt herhaald op Ketnet op zaterdag 13 november om 18.05 uur, op zondag 14 november om 8.00 uur en op woensdag 17 november om 13.30 uur in Vlaamse gebarentaal.

Toon meer

Gerelateerde berichten