Quantcast
RadioTelevisie

De VRT past programmatie aan op dag van nationale rouw

Dinsdag 20 juli is het de dag van nationale rouw. Het hele land staat dan stil bij de historische overstromingen van de voorbije dagen en ook VRT steunt de slachtoffers van de ongeziene watersnood. Het aanbod van alle radio- en tv-merken wordt aangepast en ook de online content staat in het teken van de slachtoffers van de nationale ramp.

De zware overstromingen hebben veel slachtoffers gemaakt in ons land en de VRT past haar volledige aanbod aan om de slachtoffers van de nationale watersnood te herdenken en te steunen.

“We zijn allemaal zeer aangeslagen door de natuurramp die ons land heeft getroffen. Om 12 uur neemt elk merk deel aan de minuut van stilte, zodat iedereen even mee stil kan staan bij de gebeurtenissen. Mensen verbinden is een van onze hoofdopdrachten als publieke omroep, dat zit in het DNA van de VRT. Daarom zal elk VRT-merk – radio, tv en online – er morgen op de dag van nationale rouw ook zijn met een aangepast aanbod vergezeld van de juiste, meelevende toon. We blijven ook samen met de andere omroepen de campagne voor de solidariteitsactie van het Rode Kruis ondersteunen. Op die manier willen we iedereen samenbrengen rond het gevoel van solidariteit en medeleven”

Ricus Jansegers, Algemeen directeur Content namens de VRT-directie.

Ontdek hieronder een overzicht van de aangepaste programmatie op de VRT:

Eén

Om 11.45 uur zendt Eén een extra Journaal uit, dat ook live is te volgen via vrtnws.be en wordt gevolgd door de toespraak van Koning Filip. Daarnaast zal Het Journaal van 19.00 uur ook langer duren dan gebruikelijk. Daarna volgt een licht aangepaste avondprogrammatie. De stoel blijft staan, maar de aflevering van Switch verschuift naar de volgende dag.

Canvas

Canvas voorziet een langere aflevering van Terzake, waarin wordt teruggeblikt op de dag van de nationale rouw.

Ketnet

Karrewiet brengt op Ketnet op kindermaat verslag uit over de dag van nationale rouw. De reporters zullen de kinderen ook uitleggen wat een dag van nationale rouw juist betekent.

Radio 1

Op Radio 1 wordt het programma De zomer van… aangepast. Presentator Evert Venema zal geen centrale gast meer hebben, maar gaat samen met de luisteraars op zoek naar nummers rond het thema elkaar helpen. Om 12.00 uur wordt de uitzending van #weetikveel vervangen door een extra uitzending van De wereld vandaag met Ruth Roets.

Radio 2

Radio 2 verandert de zomerprogramma’s in de voor-, namiddag en avond naar Beste Buren. Het programma zal bestaan uit muziek, die steun biedt en brengt verhalen van mensen die meehelpen in de plekken die getroffen zijn door de watersnood.

MNM

MNM schrapt de zomerse muziekprogramma’s Sing your summer en MNM Summer hits. In plaats daarvan kan de luisteraar de hele dag nummers aanvragen die steun bieden.

Klara

Bij Klara gaat de voorziene uitzending van het Preludium concert niet door.

Studio Brussel

Studio Brussel zendt dinsdag de geplande Tomorrowland Around the world DJsets niet uit.

Na het nieuws van 12.00 uur zullen alle radiozenders en de lokale radiozenders van de Vereniging Regionale Radio Omroepen (VRRO) het nummer No Sound But The Wind van Editors draaien, als teken van solidariteit.

Lees ook: VRT, DPG Media en SBS solidair met slachtoffers watersnood

Toon meer

Gerelateerde berichten