De Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 2: verwaarloosde huizen, overvolle beerputten en ruimtes vol ongedierte

De Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 2 - © DPG MediaDe Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 2 - © DPG MediaDe Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 2 - © DPG Media

Vanaf dinsdag 4 januari zendt VTM 2 het nieuwe seizoen van De Vuilste Jobs van Vlaanderen uit. Het tweede seizoen volgt professionele schoonmakers die de meest smerige ruimtes schoonmaken. Van het schoonmaken van zwaar verwaarloosde huizen en het reinigen van mobiele toiletten tot het ruimen van beerputten.

In het tweede seizoen van De Vuilste Jobs van Vlaanderen, krijgen we opnieuw een inkijk hoe een groep professionele schoonmakers de meest smerige ruimtes en plaatsen schoonmaakt. Ze komen vaak terecht in erbarmelijke situaties, maar zorgen er voor dat alles netjes gereinigd is.

Ontdek hieronder de cleaners uit seizoen 2:

Ercan (47) en Erdal (42) uit Lier

Ercan en Erdal zijn twee broers uit Lier met een passie voor hun vak. Vroeger baatten ze een kebabzaak uit, maar sinds 2012 runnen ze ‘De Lierse Ruimingswerken’. Ze ruimen dagelijks beerputten en sceptische kelders: “Uw kak, mijn vak.”

Tim (37) uit Zemst

Tim staat aan het hoofd van een schoonmaakbedrijf dat gespecialiseerd is in het opruimen van zwaar vervuilde en verwaarloosde huizen. Hij roept daarvoor regelmatig de hulp in van zijn collega Sandy en zijn vader Erik en heeft in Zemst en omstreken de bijnaam ‘mister Clean’, een titel die ook op zijn gepersonaliseerde nummerplaat staat: “Ik hou niet van kleine kuiswerken. Extreme dingen zijn mijn ding. Waar anderen voor bedanken, daar begin ik met plezier aan.”

Ilena (12) en Willy (63) uit Stekene

Willy, was reeds te zien in het eerste seizoen en is ook dit seizoen terug van de partij. Deze keer helpt zijn kleindochter Ilena (12) mee met het schoonmaken van mobiele toiletten met de hogedrukspuit.

Hij voert zijn job uit met hart en ziel en begint om 4.30 uur aan zijn werkdag, waarbij hij met zijn vrachtwagen het land doorkruist om mobiele toiletten te kuisen: “Ik heb al veel stront in mijn gezicht gekregen, maar ik doe het nog altijd met evenveel plezier. Deze job is mijn vrijheid.”

Thomas (34) en Karel (40) uit Bilzen

Thomas en zijn broer Karel zijn specialisten in ongediertebestrijding en werken samen in het bedrijf dat hun vader al 45 jaar leidt. Muizen, vlooien, kakkerlakken? Een varkensstal vol ratten? Een zolder vol ongewenste duiven? Niets is te veel voor dit duo: “In sommige panden zitten tot 300 duiven die gemiddeld elk 14 kilo uitwerpselen achterlaten per jaar. Strontje per strontje.”

Tom (37) en Matthias (32) uit Gent

Tom en Matthias zijn naast neef en nonkel ook beste vrienden en al zeven jaar partners in ontstoppingen. Tom en Matthias doen hun job met groot enthousiasme en met een flinke dosis humor. Daarnaast houden ze ook zeker niet van vochtige doekjes, die zorgen voor heel wat verstoppingen. “Toen we zeven jaar geleden begonnen, konden we nog geen spuitfles losdraaien. Maar ondertussen zijn we specialisten. We doen gemiddeld 10 tot 15 ontstoppingen per dag.”

De Vuilste Jobs van Vlaanderen seizoen 2, vanaf dinsdag 4 januari 2022 om 21.35 uur op VTM 2.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van mudoo.be

* verplicht in te vullen

ByLisa Paulussen

Als studente communicatiewetenschappen kreeg ik de kans om ervaring op te doen bij Showcomm bv, het bedrijf achter deze website. Na mijn stage ben ik in 2021 gewoon blijven hangen en kan ik mij uitleven met het schrijven van berichten over Belgische en Nederlandse showbizznamen. Geniet van mijn berichten en deze website.