Quantcast
Varia

De Warmste Week: 1 op 5 Vlamingen kan zichzelf niet zijn

Uit recente bevraging van de VRT-studiedienst bij 2.250 Vlamingen blijkt dat 1 op de 5 Vlamingen niet zichzelf kan zijn. Onder het motto: “Kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen”, wil de Warmste Week deze problematiek aanpakken.

Het is meer dan ooit belangrijk om te kunnen zijn wie je bent. Daarom roept De Warmste Week dit jaar op om geld in te zamelen voor het DWW Fonds, dat concrete projecten wil realiseren die ervoor zorgen dat iedereen kan zijn wie hij is. Een onafhankelijke jury van het fonds maakt op maandag 6 december de finale lijst van projecten bekend.

Ondertussen roepen Aster Nzeyimana (Eén), Stéphan Tanganagba (Eén), Fien Germijns (StuBru), Eva De Roo (StuBru), Peter Van de Veire (MNM) en Kawtar Ehlalouch (MNM) Vlamingen en Brusselaars op om zoveel mogelijk geldinzamelingsacties op te zetten voor De Warmste Week.

Gerrit Rauws: “Er is veel enthousiasme bij een brede waaier van organisaties voor het Fonds. We merken dat de ingediende projecten heel divers zijn, zowel qua thematiek als doelgroep. Maar het is vooral hartverwarmend om te zien hoeveel goesting er is om ervoor te zorgen dat meer mensen in onze samenleving de kans krijgen om te zijn wie ze echt willen zijn.”

Directeur van de Koning Boudewijnstichting

Draag het vlammetje en steun De Warmste Week

De Warmste Week heeft ook dit jaar opnieuw een altijd vlammetjes gemaakt om te dragen als steun. De vlammetjes zijn vanaf vrijdag 19 november te koop in alle KBC-kantoren en bij hun verzekeringsagenten. De opbrengst van de vlammetjes wordt gebruikt om projecten van het DWW Fonds te realiseren. Studio Brussel zendt op vrijdag 19 november een hele dag lang uit vanuit het KBC-hoofdkantoor in Leuven met @Work.

“Ik heb voor de girlpower-pin gekozen omdat ik toch al heel mijn leven merk dat het als meisje niet altijd even simpel is. En daar wil ik gewoon verandering in brengen. Ik wil vooral dat iedereen zich even veilig voelt, want dat is ook kunnen zijn wie je bent.”

Gloria Monserez (20)

De Warmste Week, van 18 tot en met 24 december 2021 op Eén en als De Warmste Radio op MNM en Studio Brussel, live vanuit Mechelen.

Lees ook: Ed Sheeran treedt op voor De Warmste Week

Toon meer

Gerelateerde berichten