Quantcast
Film

Deze Vlaamse fictiereeksen staan in de kijker op internationaal seriefestival SER!AL K!LLER

Albatros, Gevoel voor Tumor, Beau Sejour 2ClanRed Light, De Dag en Callboys. Deze Vlaamse fictiereeksen zullen worden voorgesteld op het Serial KillerFestival in het Tsjechische Brno.

In de Focus section biedt het SER!AL Killer Festival met The best of Belgium een representatief beeld van wat ons land te bieden heeft op vlak van fictie. Zo zullen er enkele Vlaamse topseries aanbod komen.

Albatros (VRT- De Wereldvrede ), Gevoel voor Tumor  (VRT- Sylvester), Beau Sejour 2 (VRT- De Mensen /Column Film /Gardner and Domm)Clan (DPG)Red Light (DPG)De Dag (SBS) en Callboys (SBS) zullen door de Belgische makers aan een nieuw en internationaal publiek voorgesteld en toegelicht worden. Daarnaast zal ook RTBF een serie voorstellen.

Het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF) /Flanders Image zet mee de schouders onder het initiatief. Vlaams minister van media Benjamin Dalle zal te gast zijn op het festival om het belang van onze fictie te benadrukken en de programmamakers te ondersteunen.

De VRT-reeksen uitgelicht

Ontdek hieronder welke VRT-reeksen er in de kijker zullen staan op het festival:

Albatros

Albatros is een tragikomische fictiereeks over tien zwaarlijvige mensen in de Ardennen. Vanaf het begin blijkt dat de deelnemers aan het afslankingskamp Albatros niet alleen fysiek, maar ook emotioneel overtollige kilo’s met zich meesleuren. De deelnemers worden lichamelijk uitgedaagd door een weinig subtiele coach, maar ook de groepstherapeute kijkt in hun ziel en probeert hen uit hun comfortzone te halen.

De beschermende lagen waarmee ze de buitenwereld en hun verleden op afstand hielden, worden zo één voor één weggehaald. De oprichter van het kamp was vroeger zelf obese, maar blijkt niet te vertrouwen en draagt een duister geheim met zich mee.

Albatros is een productie van De Wereldvrede voor Canvas.

Beau Séjour 2 

In de mysterieuze reeks Beau Séjour 2 onderzoekt gewezen marineofficier Maurice Teirlinck zijn eigen overlijden om te achterhalen wat er precies is gebeurd. Hij wil te weten komen waarom hij hier nog steeds ronddwaalt en niet in vrede mag rusten.

Beau Séjour 2 is een productie van De Mensen voor Eén, in coproductie met Column Film en Gardner and Domm.

Gevoel voor tumor

Gevoel voor tumor is een tragikomische reeks over Tristan Devriendt, een 25-jarige student geneeskunde die volop van het leven geniet. Tristan krijgt plots het dramatische verdict te horen dat hij kanker heeft. Ambitieuze dromen worden abrupt onderbroken en maken plaats voor een strijd op leven en dood. Tristan, zijn familie en vrienden komen in een verwarrende clash van emoties terecht met humor en liefde als onverwacht neveneffect. 

Gevoel voor tumor is een productie van Sylvester voor Eén.

De drie VRT-reeksen werden gesteund door VAF/Mediafonds.
Verdere praktische en inhoudelijke informatie over het SER!AL Killer Festival volgt in de loop van de zomer.

Lees ook: Belgische fictie blikvanger op internationaal seriefestival SER!AL K!LLER

Toon meer

Gerelateerde berichten