Quantcast
Televisie

Dina Tersago en Gloria Monserez testen intimidatie op straat in Ze Zeggen Dat

In een nieuwe aflevering van Ze Zeggen Dat, testen Dina Tersago en Gloria Monserez hoe vaak vrouwen zich geïntimideerd voelen op straat. Verder onderzoeken Dina en Andy of hun mama’s hun echt beter kennen dan wie dan ook, of je sneller dronken wordt als je door een rietje drinkt en of stieren afkomen op een rode lap.

Ze Zeggen Dat vrouwen zich niet veilig voelen als ze alleen over straat moeten, maar klopt dat ook? En hoe vaak worden vrouwen echt geïntimideerd? Dina Tersago neemt samen met Gloria Monserez en 100 andere vrouwen de proef op de som. Volgens expert Julia Day van Sensoa zijn er weinig concrete aangiftes in vergelijking met de cijfers.

De test werd gedaan met 100 vrouwen tussen 15 en 40 jaar, wonende in Brussel en Vlaanderen. Ze kregen zes weken lang een teller mee, om op te klikken wanneer ze zich geïntimideerd voelen op straat. Om de test resultaten te vergelijken, kregen ook 100 mannen een klikker.

“Het is één uur ‘s nachts en ik heb voor de tweede keer geklikt. Ik passeerde langs een groepje mannen en die waren van alles aan het roepen. Ik was echt super bang.”

Gloria Monserez

Bekijk hieronder een preview uit het videodagboek van Gloria Monserez:

Aan het einde van het experiment kwam Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden langs om samen met Dina, Andy, Gloria en een aantal deelneemsters het resultaat te ontdekken. In totaal klikten de vrouwen 1046 keer op 6 weken tijd. Dat betekent dat een gemiddelde vrouw in Vlaanderen bijna 2 keer per week geïntimideerd wordt op straat. 

“We moeten er echt voor zorgen dat er vaker een melding wordt gedaan en we gaan proberen om dit ook online mogelijk te maken. We moeten ervoor zorgen dat de slachtoffers de juiste hulp vinden.”

Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden

Komen stieren echt af op de kleur rood?

Samen met ex-Miss België Celine Van Ouytsel test Dina of stieren nu echt afkomen op een rode lap. Tijdens het experiment draagt ze de kleur rood met een rode vlag, terwijl Celine Van Ouytsel blauw draagt. Het eerste deel van de test speelt zich op een veilige afstand buiten de arena, maar nadien ruilen Dina en Celine hun veilige plek in voor de arena zelf en dat zorgt vooral bij Celine voor heel veel stress: “Ik durf dit echt niet!” ‘Cowboy protector’ Jason leidt de stieren af wanneer ze aanvallen.

Daarnaast testen Dina en Andy nog of hun mama’s hun beter kennen dan wie dan ook en of je sneller dronken wordt als je door een rietje drinkt.

Ze Zeggen Dat, donderdag 11 november 2021 om 20.35 uur op VTM.

Lees ook: Een tipsy Dina ‘en Français’ en een 85-jarige Andy in Ze Zeggen Dat

Toon meer

Gerelateerde berichten