Quantcast
Disney+

Disney-en Pixar animatiefilm Turning Red introduceert fictieve boyband 4*Town

Meervoudig GRAMMY® winnaars Billie Eilish en broer FINNEAS schreven samen songs voor de fictieve band in de animatiefilm van Disney en Pixar Turning Red.

Volgens Domee Shi, regisseur van Turning Red, heeft een coming-of-age-verhaal van een 13-jarig meisje in het begin van de jaren 2000 een boyband nodig als aanvulling op het verhaal. Zo ontstond het idee om Pixars eerste boyband te creëren, 4*Town, en daarvoor riepen ze de hulp in van niemand minder dan Billie Eilish en haar broer FINNEAS. Samen schreef het duo drie liedjes voor de fictieve band, waaronder Nobody Like U.

“Boybands waren voor veel meisjes van die leeftijd de eerste stap in de jongenswereld. De jongens waren allemaal super mooi, zacht en liefdevol, en ze hadden een manier om meisjes en hun beste vrienden samen te brengen. Plus, ik dacht dat het echt cool zou zijn om een geanimeerde jongensband te creëren.”

Domee Shi, regisseur van Turning Red

Billie Eilish haar tweede album, Happier Than Ever, stond in de Verenigde Staten en wereldwijd in 19 landen op nummer 1 in de Billboard 200. Daarnaast schreef ze ook geschiedenis als de jongste artiest die in alle belangrijke categorieën won op de 62e GRAMMY® Awards.

FINNEAS, Haar broer, is de jongste ooit die de GRAMMY® voor producer van het jaar won. Hij schreef hits voor supersterren zoals: Billie Eilish, maar ook Justin Bieber, Demi Lovato, Selena Gomez, Camila Cabello, Tove Lo, Kid Cudi en Ben Platt.

Turning Red wordt gereleaset op 11 maart 2022.

Toon meer

Gerelateerde berichten