Quantcast
Disney+

Disney+ maakt nieuwe line-up bekend voor Pixar Animatie Studio’s Sparkshorts programma

Disney+ onthulde vandaag een nieuwe line-up van het Pixar Animation Studios SparkShorts programma. In september gaan twee nieuwe kortfilms, waaronder Twenty Something, van regisseur Aphton Corbin en Nona, van regisseur Louis Gonzales in première op Disney+. Naast de kortfilms is er ook een lange documentaire A Spark Story, die een unieke blik werpt op het SparkShorts filmmakingsproces van Pixar.

SparkShorts-filmmakers krijgen zes maanden de tijd om een team samen te stellen en een korte animatiefilm te maken.

Ontdek hieronder de inhoud van de kortfilms Twenty Something, Nona en de documentaire A Spark Story.

Twenty Something

De 21-jarige Gia bevindt zich tussen de volwassenheid en het kinds zijn. Twenty Something is een verhaal over de onzekerheden van het volwassen worden. Erik Langley verzorgt de productie van de film.

Nona

Pixar Animation Studios introduceert de kortfilm Nona. De kortfilm vertelt het verhaal van een grootmoeder, die van plan is haar vrije dag door te brengen met het kijken naar haar favoriete tv-show E.W.W. Smashdown Wrestling. Wanneer haar 5-jarige kleindochter Renee onverwachts bij haar wordt afgezet, moet Nona kiezen tussen haar favoriete tv-show en aandacht geven aan haar kleindochter.

Wat volgt is een krachtmeting tussen de twee personages en een liefdevol compromis. De kortfilm is geproduceerd door Courtney Casper Kent. Nona is vanaf vrijdag 17 september te zien op Disney+.

A Spark Story

A Spark Story is geproduceerd in samenwerking met Pixar. De documentaire geeft een exclusieve en meeslepende kijk op de filmmakers en hun films en verkent de creatieve filosofie die Pixar uniek maakt. In A Spark Story komen de regisseurs Aphton Corbin en Louis Gonzales aan het woord, terwijl ze ernaar streven hun unieke persoonlijke SparkShorts-visies op het scherm te krijgen.

Twenty Something, vereiste een nieuwe manier van vertellen om de verschillende perspectieven van één personage over te brengen, doormiddel van handgetekende animatie. Het verhaal van Nona komt dan weer uit een persoonlijke hoek. A Spark Story gaat in première op Disney+ op vrijdag 24 september.

Toon meer

Gerelateerde berichten