Quantcast
Disney StarDisney+

Disney+ pakt uit met nieuwe Star-Original over Karl Lagerfeld

The Walt Disney Company kondigt de nieuwe Disney+ Star Original van Kaiser Karl aan, een dramareeks over de mysterieuze en grote modeontwerper Karl Lagerfeld. De Star-Original zal exclusief te zien zijn op Disney+.

De zesdelige reeks wordt gefilmd in Frankrijk en geproduceerd door Gaumont (Lupin). Het verhaal is gebaseerd op de gelijknamige biografie die is geschreven door Raphaëlle Bacqué. Zij is zelf ook betrokken bij het schrijven van de reeks, in samenwerking met Isaure Pisani-Ferry (Vampires, Ganglands) en Jennifer Have (Unfaithful, The red band society). Meer details over de productie en cast worden later bekendgemaakt.

Kaiser Karl is de eerste dramaserie over mode icoon Karl Lagerfeld. Het verhaal begint in de zomer van 1972 en volgt het doel van Lagerfeld om de opvolger te worden van Coco Chanel. Hij stierf het jaar ervoor en was de meest succesvolle Franse couturier in de tijd van Yves Saint Laurent. De rivaliteit tussen Lagerfeld en Pierre Bergé, de partner van Yves Saint Laurent, en het liefdesverhaal van hem en Jacques de Bascher zullen centraal staan in de serie.

De reeks zal ook dieper ingaan op de modewereld en op de persoonlijkheid van Lagerfeld, die ondanks zijn bekendheid een mysterie bleef. Daarnaast zullen ook de grote modehuizen van de jaren zeventig aanbod komen en de unieke manier waarop Lagerfeld zijn persoonlijk merk heeft opgebouwd.

Disney+ geeft ons de mogelijkheid om unieke Europese verhalen te vertellen aan een wereldpubliek. We hebben een ongelooflijke diversiteit aan producties en Kaiser Karl is precies het soort verhaal dat we willen vertellen. Het verhaal van Karl Lagerfeld is nog nooit tot een serie gemaakt en we kijken ernaar uit om het te delen met de Disney+-kijkers.”

Jan Koeppen, President, The Walt Disney Company EMEA

Kaiser Karl wordt toegevoegd aan de zestien eerder aangekondigde Europese projecten, die onderdeel zijn van Disney’s toewijding aan Europese producties. Met meer dan 100 titels aangekondigd op het Investor Day-evenement, is Disney+ van plan om ongeveer tien Star Wars-series en tien Marvel-series uit te brengen.

Daarbovenop komen ook nog eens vijftien Disney Live Action-, Disney Animatie- en Pixar-films in de komende jaren.

De releasedatum van Kaiser Karl is nog niet bekendgemaakt, wordt ongetwijfeld vervolgd.

Toon meer

Gerelateerde berichten