Quantcast
Kids

Dit is het Kinder- en Tienerwoord van 2021!

Vandaag werd het Kinder- en Tienerwoord van het jaar gekozen. ‘Ma stobbe’ is dit jaar het populairste woord bij Vlaamse kinderen. Tieners kozen ‘Bestie’ als het populairste woord van 2021. Dat werd bekendgemaakt tijdens Gillis & Govaerts op MNM.

‘Ma Stobbe’ werd door de Ketnetters gekozen als hét Kinderwoord van 2021. Met maar liefst 60,53% van de stemmen laat het woord de andere genomineerde woorden, ‘Bruh’, ‘Bro’, ‘Gast’ en ‘LOL’ achter zich. ‘Ma stobbe’ is uitgevonden door TikTokker @timonverbeeck en betekent stop, maar op een speciale manier uitgesproken. Het is de opvolger van ‘Ewa Drerrie’, ‘Karma’, ‘Boeie’, ‘Ewa Ja’, ‘dab’, ‘beire’, ‘OMG’, ‘yolo’, ‘kingsize’ en ‘boeieeeuhh!’

Het nieuwskanaal voor tieners nws.nws.nws ging voor de derde keer op zoek naar het Tienerwoord van het jaar en die eer ging naar ‘Bestie’ met 27,38% van de stemmen. Het woord werd gevolgd door ‘Sheesh’, ‘Drip’ en ‘Fissa’. ‘Bestie’ betekent beste vriend of vriendin op een soms sarcastische manier. Het volgt daarmee ‘Simp’ en ‘Yeet’ op.

Het Kinder – en Tienerwoord van het Jaar is een samenwerking tussen Ketnet, VRT NWS en Van Dale.

Lees ook: Dit is de shortlist voor het Kinder-en Tienerwoord van het jaar

Toon meer

Gerelateerde berichten