Quantcast
Televisie

Dit zie je in augustus 2021 op BBC First

BBC First is de buitenlandse zender bij uitstek voor komedie-en dramareeksen. Ontdek hier welke films en series BBC First in augustus voor ons in petto heeft.

Ontdek hieronder de zes reeksen die in première gaan op BBC First tijdens de maand augustus:

Premières in augustus

Mad Dogs: seizoen 1 – vrijdag 6 augustus

Mad Dogs - © BBC
Mad Dogs – © BBC

In de psychologische thriller-reeks Mad Dogs komt een groep oude vrienden terug samen. Woody (Max Beesley), Quinn (Philip Glenister), Baxter (John Simm) en Rick (Marc Warren) zijn al bevriend sinds de middelbare school. Het vijfde lid van de groep, Alvo (Ben Chaplin), woont in Mallorca, waar hij veel geld heeft verdiend met onroerend goed. 

De vrienden zijn nu in de 40 en worden uitgenodigd in Alvo’s villa om zijn pensioen te vieren. Hun reis verloopt echter niet zoals gepland en neemt een duistere wending, wanneer de vakantie uitdraait in een nachtmerrie van leugens, bedrog en moord. Mad Dogs is een donker komisch verhaal over vriendschap die op de proef wordt gesteld door een onvoorstelbare reeks gebeurtenissen.

Prey: seizoen 1 – maandag 9 augustus

Prey - © BBC
Prey – © BBC

Detective Sergeant Marcus Farrow is een graag geziene agent met een vrouw en twee kinderen. Hij wordt echter aangetroffen op de plaats van een moord en gearresteerd en aangeklaagd, omdat al het bewijsmateriaal naar hem wijst. Hij ontsnapt uit de gevangenis en is op de vlucht in Manchester, de stad die hij vroeger zelf bewaakte. Marcus Farrow zwerft rond in de stad tot hij de waarheid kent.

The Syndicate: seizoen 4 – dinsdag 10 augustus

The Syndicate - © BBC
The Syndicate – © BBC

Opgelet: dit stuk bevat spoilers van The Syndicate.

Wanneer de eigenaars van Woodvale Kennels aankondigen dat ze het bedrijf gaan verkopen aan een grote bedrijfsketen, ontstaat er paniek bij het personeel. Ze vrezen voor hun job en beseffen dat ze door de verkoop zonder werk kunnen vallen. Keeley (Katherine Rose Morley), Jake (Kieran Urquhart), Roxy (Taj Atwal), Gemma (Liberty Hobbs) en Colette (Emily Head) vrezen dat hun maandelijkse salaris gaat wegvallen.

Terwijl de toekomst van het personeel in twijfel wordt getrokken, lijkt de wekelijkse loterij de enige redding voor gokverslaafde Keeley. Wanneer ze het lot controleert bij de plaatselijke krantenhandelaar Frank (Neil Morrissey) en de machine het lot ook nog eens goedkeurt, is ze in de zevende hemel. De vraag is of alles zo rooskleurig is en het personeel krijgt wat hun toekomt.

Silent Witness: seizoen 14 – vrijdag 20 augustus

Silent Witness - © BBC
Silent Witness – © BBC

Silent Witness is een meervoudig bekroond Brits drama over een team van forensisch pathologen dat moeilijke zaken oplost. De reeks is de meest succesvolle en langstlopende drama’s van de BBC. In het veertiende seizoen krijgen we opnieuw verschillende moordzaken te zien, die het team moet oplossen.

Romeo and Juliet: film – zondag 29 augustus

Romeo & Juliet - © BBC
Romeo & Juliet – © BBC

In deze nieuwe verfilmde versie van Romeo & Julia spelen Jessie Buckley (Chernobyl, Judy) en Josh O’Connor (The Crown, God’s Own Country) de hoofdrollen. Tamsin Greig (Talking Heads, Episodes) speelt Lady Capulet en Lucian Msamati (His Dark Materials, Gangs of London) is de broeder. Andere leden van de cast zijn Fisayo Akinade (Cucumber), Deborah Findlay van (The Split), Shubham Saraf (Criminal), David Judge (My Brilliant Friend), Alex Mugnaioni (The Visit) en Ellis Howard (Catherine the Great).

De nieuwe versie van Romeo en Julia werd gefilmd op één podium gedurende zeventien dagen tijdens een wereldwijde pandemie. Dit waren buitengewone omstandigheden waarin deze versie van Shakespeare’s toneelstuk werd geproduceerd.

What remains: seizoen 1 – maandag 30 augustus

What Remains - © BBC
What Remains – © BBC

Wanneer Michael (Russell Tovey) en zijn hoogzwangere partner Vidya (Amber Rose Revah) intrekken in hun nieuwe appartement op Coulthard Street, ontdekken ze het stoffelijk overschot van Melissa Young (Jessica Gunning) dat is verborgen in de dakgoot. Melissa werd al meer dan twee jaar vermist.

In zijn laatste week voor zijn pensioen wordt Detective Inspector Len Harper (David Threlfall) aangewezen om de zaak verder te onderzoeken. De zaak zou vrij gemakkelijk moeten opgelost zijn, want er is geen teken van worsteling, geen zelfmoordbrief en geen motief voor moord. Len Harper weigert Melissa’s dood onbeantwoord te laten en bijt zich vast op de zaak. Hij is vastberaden om de geheimen te ontrafelen, die achter de deuren van Melissa’s buren in Coulthard Street zijn verborgen.

Lees ook: Ontdek het aanbod misdaaddrama’s op BBC First in juli

Toon meer

Gerelateerde berichten