Quantcast
Televisie

Dit zie je in juli 2021 op National Geographic

National Geographic is een Amerikaans televisienetwerk dat documentaires over natuur – en wetenschap uitzendt. Het netwerk is te zien in verschillende landen, waardoor soms ook in de lokale taal, zoals in Nederland en België en is eigendom van Fox Networks Group en de National Geographic Society. Ontdek hier wat National Geographic voor ons in petto heeft in de maand juli.

Food Factory – maandag 5 juli

Achter elke zak frieten, blikje bier, reep chocolade en brood zit een industriële productielijn die het product naar de consument brengt. Food Factory geeft een inkijk achter de schermen van het productieproces onze favoriete voeding.

Sharkfest – woensdag 7 juli

Het jaarlijkse Sharkfest-evenement keert opnieuw terug naar National Geographic. De zender geeft de hele maand juli programma’s en documentaires rond haaien. Elke woensdag worden de afleveringen herhaald.

Ontdek hieronder de programmatie:

  • Chris Hemsworth Shark Beach: woensdag 7 juli om 21.00 uur op National Geographic
  • Sand Eating Sharks: woensdag 14 juli om 21.00 uur op National Geographic
  • Shark Gangs: woensdag 21 juli om 21.00 uur op National Geographic
  • Shark Attack: The Paige Winter Story: woensdag 28 juli om 21.00 uur op National Geographic

Sharkfest, de volledige maand juli, elke woensdagavond op National Geographic.

How to Build A City – zondag 11 juli

How to Build A City brengt de creativiteit van historische en hedendaagse ingenieurs, wetenschappers, architecten en stedenbouwkundigen die de mooiste steden ter wereld tot leven hebben gebracht.

How to Build A City, vanaf 11 juli elke zondag om 20.30 uur op National Geographic.

Bob Ballard: An explorer’s life – maandag 12 juli

De Amerikaanse oceanograaf Bob Ballard onthult de verhalen achter zijn meest opwindende ontdekkingen. Hij deelt zijn persoonlijke overwinningen, uitdagingen en tragedies die hij heeft meegemaakt.

Bob Ballard: An explorer’s life, maandag 12 juli om 22.00 uur op National Geographic.

Lawless Island: Surviving Alaska – zaterdag 17 juli

In Lawless Island houden de inwoners van Port Protection in Alaska zichzelf in leven door middel van bekwaamheid en doorzettingsvermogen. Daarnaast moeten ook nieuwelingen leren te overleven in het mooie en meedogenloze landschap. 

Lawless Island, vanaf zaterdag 17 juli elke zaterdag om 19.00 uur op National Geographic.

Lost cities with Albert Lin: Ancient engineering – zondag 18 juli

In een nieuwe aflevering van Lost cities with Albert Lin onthult National Geographic-ontdekkingsreiziger Albert Lin knappe verwezenlijkingen op vlak van watertechniek van over de hele wereld, zoals verborgen 25.000 gallon watertanks, kunstmatige eilanden en complexe gootsystemen. De aflevering geeft ook antwoord op enkele vragen: “Hoe overleefde een oude beschaving in de uitgestrekte, droge woestijnen van Jordanië en hoe leek een stad in het midden van de Stille Oceaan op het water te drijven?

Een nieuwe aflevering van Lost cities with Albert Lin: Ancient engineering, zondag 18 juli om 21.30 uur op National Geographic.

Gold Rush – zondag 25 juli

In een nieuwe aflevering van Gold Rush, gaat National Geographic-ontdekkingsreiziger Albert Lin op jacht naar oud goud. Hij gebruikt een combinatie van moderne wetenschap en middeleeuwse teksten om een schat van de Tempeliers op te sporen in de Israëlische stad Akko. Daarna reist hij naar Colombia om de mythe van El Dorado, de stad van goud, te onderzoeken.

Een nieuwe aflevering van Gold Rush, zondag 25 juli om 21.30 uur op National Geographic.

Alaska: The next generation – dinsdag 27 juli

Van het team achter de docureeks Life Below Zero trekt de volgende generatie vrijheidszoekers de wildernis van Alaska in om een leven op te bouwen op hun eigen voorwaarden. Ze zitten middenin een race tegen de klok terwijl hun eerste ijskoude winter in aantocht is.

Nieuwe afleveringen van Alaska: The next generation, vanaf dinsdag 27 juli elke dinsdag om 00.00 uur op National Geographic.

Narco Wars: seizoen 2 – donderdag 29 juli

Narco Wars seizoen 2 onderzoekt de rol van de maffia bij het creëren van Amerika’s drugsprobleem.

Nieuwe afleveringen van Narco Wars: seizoen 2, vanaf donderdag 29 juli elke donderdag om 22.00 uur op National Geographic.

Lees ook: Dit zie je in juni 2021 op National Geographic

Toon meer

Gerelateerde berichten