Quantcast
Televisie

Dit zie je in juni 2021 op National Geographic

National Geographic is een Amerikaanse televisienetwerk dat documentaires over natuur – en wetenschap uitzendt. Het netwerk is te zien in verschillende landen, waardoor soms ook in de lokale taal, zoals in Nederland en België en is eigendom van Fox Networks Group en de National Geographic Society. Ontdek hier wat National Geographic voor ons in petto heeft in de maand juni.

Car: seizoen 9 – zaterdag 3 juni

Het nieuwe seizoen van Car SOS laat opnieuw autodromen uitkomen voor nietsvermoedende autobezitters. Roestbakken veranderen in spectaculaire auto’s. Tim en Fuzz voeren enkele van de meest angstaanjagende autorestauraties uit die ze ooit hebben gezien en delen een aantal hartverwarmende onthullingen.

Car SOS seizoen 3, vanaf donderdag 3 juni elke donderdag om 21.00 uur op National Geographic.

Great Barrier Reef: A living treasure – woensdag 9 juni

Het Great Barrier Reef in Australië is ’s werelds grootste levende structuur en het enige levende organisme dat vanuit de ruimte wordt gezien. In de docureeks gaat de bekroonde acteur Russell Crowe op reis door het meest rijke en complexe natuurlijke ecosysteem op aarde. Hij verkent een andere omgeving en maakt in elke aflevering kennis met verschillende soorten levende wezens die langs dit 2.300 km lange traject van koraal leven.

Great Barrier Reef, vanaf woensdag 9 juni elke woensdag om 21.00 uur op National Geographic.

High Maintenance – donderdag 10 juni

In de docureeks High Maintenance wordt het onderhoud getoond van een constructie, gebouw of technologisch systeem. Elk technisch wonder heeft constante monitoring en onderhoud nodig om een ramp te voorkomen. Het bouwen van een complexe structuur of systeem vereist zorg en aandacht voor detail, want als die structuur zou falen zijn de gevolgen verwoestend. Daarom zijn doorlopende onderhoudsprocedures net zo belangrijk als de eerste bouw. 

High Maintenance, vanaf donderdag 10 juni elke donderdag een dubbele aflevering vanaf 22.00 uur op National Geographic.

The Ghost of Minerva – zaterdag 26 juni

The Ghost of Minerva is een docureeks over de verdwenen Franse onderzeeër Minerva. Op 27 januari 1968 verdwijnt De Minerva, een Franse onderzeeër tijdens een trainingsmissie, onderschept door een hevige storm. Aan boord waren 52 matrozen van wie de lichamen nooit zijn gevonden. 51 jaar later slagen families van de slachtoffers erin om het onderzoek te hervatten met behulp van de allernieuwste technologieën voor onderwaterexploratie. 

 The Ghost of Minerva, zaterdag 26 juni om 21.00 uur op National Geographic. 

De Wilde Stad – woensdag 30 juni

De twee uur durende film De Wilde Stad vertelt het verhaal van de stad vanuit het perspectief van de vele wilde dieren en planten. Zo krijgen we een inkijk in het leven van bergketens van glas en beton, industriële savannes en kilometers rioolbuizen. Voor een groot aantal wilde dieren, bomen en planten zijn onze straten, tunnels, waterwegen en gebouwen van baksteen net zo geschikt en aantrekkelijk als een oerbos of nieuwe wildernis. De stad verdringt of vervangt niet de natuur, het is natuur.

 De Wilde Stad, woensdag 30 juni van 22.00 uur tot 00.00 uur op National Geographic.

Toon meer

Gerelateerde berichten