Quantcast
Televisie

Dit zie je in juni op BBC First

BBC First is de buitenlandse zender bij uitstek voor komedie-en dramareeksen. We delen graag de nieuwigheden voor de maand juni.

Ontdek hieronder welke series BBC First in juni voor ons petto heeft.

Nieuwe series deze maand

The Pursuit of Love: seizoen 1 – dinsdag 1 juni

The Pursuit of Love - © BBC First
The Pursuit of Love – © BBC First

The Pursuit of Love keert terug naar Europa in de periode tussen de twee wereldoorlogen. De reeks vertelt het verhaal van Linda Radlett (Lily James) en haar beste vriendin Fanny Logan (Emily Beecham). Linda en Fanny zijn wanhopig op zoek naar liefde en hopen een toekomstige echtgenoot te vinden. Wanneer Fanny besluit om zich te settelen en Linda een steeds uitbundiger leven leidt, komt hun vriendschap onder druk te staan. The Pursuit of Love legt de focus op thema’s die vandaag nog steeds zeer actueel zijn: liefde, vrijheid, seks en het volgen van je hart.

Cast: Lily James, Emily Beecham, Dominic West, Andrew Scott, Dolly Wells, Emily Mortimer, Shazad Latif en Freddie Fox.

The Pursuit of Love is op 1 juni 2021 om 21.00 uur te zien op BBC First.

Broadchurch: seizoen 3 – zondag 6 juni

Broadchurch - © BBC First
Broadchurch – © BBC First

Drie jaar na de moord op de 11 -jarige Danny Latimer, onderzoeken inspecteurs Ellie Miller en Alec Hardy een brutale mishandeling van een vrouw uit het dorp. De nieuwe gebeurtenissen hebben een grote impact op het dorp en ook de onopgeloste moord komt opnieuw boven. In hun onderzoek komen ze terecht op een groot feest met bijna honderd gasten en ze hebben allemaal iets te verbergen.

Broadchurch seizoen 3 is op 6 juni om 21.00 uur te zien op BBC First.

Peaky Blinders: seizoen 3 – woensdag 9 juni

Peaky Blinders - © BBC First
Peaky Blinders – © BBC First

In het derde seizoen van Peaky Blinders probeert Thomas Shelby een einde te maken aan zijn illegale praktijken. Hij wil met een schone lei beginnen, maar raakt daarbij verstrikt in een web van intriges. Thomas komt midden in een gevaarlijke internationale wapendeal terecht en krijgt het aan de stok met de Russische aristocraat Lean Petrovna. Bovendien is er ook een vete met zijn broer, waardoor de familie uit elkaat dreigt te vallen.

Peaky blinders seizoen 3 is op 9 juni om 21.30 uur te zien op BBC First.

Call the Midwife: seizoen 10 – vanaf dinsdag 22 juni

Call the midwife - © BBC First
Call the midwife – © BBC First

De succesvolle reeks Call the Midwife toont het Brits ziekenhuis in Poplar in de 19de eeuw. In het tiende seizoen moet zuster Juliene beslissen of ze in een privé-kliniek kunnen gaan werken. Ze hebben namelijk extra inkomsten nodig om het Nonnatus House te voorzien en daarbij roept ze de hulp in van Trixie. Het plan zorgt voor een breuk op de afdeling tussen zuster Juliene en dokter Turner. Uiteindelijk beslist Trixie om zes weken in de Lady Emily Clinic te werken. Lucille en Zuster Frances raken van slag als er een baby zonder benen wordt geboren.

Call the Midwife seizoen 10 is vanaf 22 juni om 21.00 uur te zien op BBC First.

Silent Witness: seizoen 12 – zaterdag 26 juni

Silent Witness - © BBC First
Silent Witness – © BBC First

In seizoen 12 van Silent Witness gaan forensisch patholoog dokter Nikki Alexander, patholoog-anatoom professor Leo Dalton en hun collega Dokter Harry Cunningham opnieuw op zoek naar de achtergronden van mysterieuze overlijdens.

Zo ontdekt Nikki al in de eerste aflevering dat een meisje dat uit een attractie in een pretpark viel en overleed, eigenlijk al een steekwonde had. In een andere aflevering blijkt het lichaam van een vermoorde vrouw dat van een tv-presentatrice van een misdaadshow te zijn. Bovendien wordt haar dood ook in verband gebracht met een Russische crimineel die mede door het misdaadprogramma achter de tralies belandde.

Verder in de reeks onderzoeken Alexander, Dalton en Cunningham ook nog een gewapende overval waarbij twee terroristen en een politieagent om het leven kwamen. Tot slot vliegt het team naar Zambia om de dood van een jonge vrouwelijke arts te onderzoeken.

Silent Witness seizoen 12 is vanaf 26 juni om 21.00 uur te zien op BBC First.

Toon meer

Gerelateerde berichten